De zoon van VRT-journalist Rob Heirbaut verblijft in het Bindkracht-huis dat amper aan inkomsten raakte door het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
De zoon van VRT-journalist Rob Heirbaut verblijft in het Bindkracht-huis dat amper aan inkomsten raakte door het coronavirus. © Vzw Bindkracht

Vzw Bindkracht zamelt 66.400 euro in op 24 uur tijd: “Dankzij fietsende BV’s en sympathisanten”

“Een onverhoopt succes en een ongelofelijke opsteker voor het Bindkracht-huis!” Zo omschrijft oprichtster Nadia Quintens de ‘24 Uur van Bindkracht’. Het voorbije weekend werden er in het Hageland duizenden kilometers gefietst door bekende en onbekende Vlamingen om het zogenaamde coronagat dicht te rijden voor vzw Bindkracht. “Dit was heel straf. En ook heel hard nodig, want vier van onze bewoners hebben recht op een zorgbudget maar ze krijgen het uiteindelijk niet.”

 1. Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpartij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Vrijspraak voor Truienaar Bert (37) in zaak rond steekpar­tij is einde van moeilijke periode: “De fiets heeft me weer op het juiste pad geholpen”

  De 37-jarige Truienaar Bert Loenders werd deze week door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken in een zaak rond een mogelijke steekpartij aan de Naamsesteenweg. Voor de dertiger is een moeilijke periode in zijn leven daarmee definitief afgesloten. “Ik ben gestopt met drinken, heb me op het fietsen gestort en ben zo een beter mens geworden”, laat Bert duidelijk verstaan.
 2. Een dag op de Covid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapatiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”
  PREMIUM
  Tienen

  Een dag op de Co­vid-afdeling in RZ Heilig Hart Tienen. Coronapa­tiënt Carlos (76): “Neen, ik heb geen wilde feestjes gehad en ik ben ook niet naar een koopzondag geweest”

  Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen in België mag dan wel lichtjes blijven dalen, in de ziekenhuizen is het al maanden alle hens aan dek. Dat is in het RZ Heilig Hart Tienen niet anders. Niet enkel dokters en verplegers krijgen er te maken met Covid-patiënten, maar élke medewerker draait er op volle kracht in de strijd tegen het virus. Onze reporter Kristien Bollen kijkt twee weken lang binnen in het ziekenhuis, en laat zich leiden door de verhalen van artsen, verpleging, ondersteunend personeel en patiënten.
 1. Personeel betrapt winkeldief
  Landen

  Personeel betrapt winkeldief

  In een warenhuis in de Postlaan in Landen merkte het personeel dinsdag rond 16 uur een man op die zich reeds bij het binnenkomen van de zaak verdacht gedroeg. Een van de medewerkers hield de man, die de aandacht had getrokken, nauwlettend in het oog. In de winkel stak de man een blikje drank en wat kaas in zijn jaszak. Bij het verlaten van de winkel bood hij die waren niet aan ter betaling, waarop hij staande werd gehouden en ook de politie werd ter plaatse gevraagd. Uiteindelijk betaalde de man alsnog de goederen ter waarde van 5,40 euro.
 1. Vijf griezelige verrassingen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’
  Play
  games

  Vijf griezelige verrassin­gen in horrorgame ‘Dark Pictures: Little Hope’

 2. Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrijder onderuit
  Play

  Pijnlijk: losgekomen autowiel raakt auto en haalt motorrij­der onderuit