In het kader van de Week van de Duurzame Gemeente verkoos het Landense stadsbestuur de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Landen als 'duurzame helden'.
Volledig scherm
In het kader van de Week van de Duurzame Gemeente verkoos het Landense stadsbestuur de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Landen als 'duurzame helden'. © Bollen

Vrijwilligers Landens vaccinatiecentrum in de kijker tijdens Week van de Duurzame Gemeente

LandenDe stad Landen neemt voor de derde keer op rij deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. In het kader van de campagne selecteert het stadsbestuur elk jaar een groep lokale, duurzame helden. Dit jaar koos ze voor de vele vrijwilligers die het afgelopen anderhalf hun hulp aanboden in het vaccinatie-, test-, call- en schakelzorgcentrum. Tijdens de week krijgen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen extra aandacht via verschillende activiteiten.

 1. De Referendumpartij Landen wil fusie met Gingelom concreet maken: “Er zijn genoeg overeenkomsten aan te duiden”
  PREMIUM
  Landen

  De Referendum­par­tij Landen wil fusie met Gingelom concreet maken: “Er zijn genoeg overeenkom­sten aan te duiden”

  Nu gemeenten de kans krijgen om vrijwillig te fuseren, willen sommigen lokale partijen hier ook concreet werk van maken. Zo spoort De Referendumpartij Landen al enige tijd aan op een fusie met de Limburgse buurgemeente Gingelom. Bart Neys, oprichter van De Referendumpartij, is alvast overtuigd dat de omwonenden maar al te graag de barrière tussen beiden provincies willen doorbreken. “De eerste reacties zijn alvast positief. Via een volksbevraging willen we onze hypothese nog meer onderzoeken”, klinkt het bij De Referendumpartij.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.