M.S. na haar proces in de Leuvense rechtbank.
Volledig scherm
PREMIUM
M.S. na haar proces in de Leuvense rechtbank. © Vertommen

Twintig jaar durende burenruzie moet opnieuw voor rechter beslecht worden: “Ik heb zijn tanden niet uitgeslagen”

Hoe de tanden van haar buurman na een zoveelste incident onder haar 4X4 terechtkwamen, daar kon M.S. uit Landen de rechter geen verklaring voor geven. Volgens het parket was het antwoord simpel. “Ze sloeg met een ijzeren staaf in zijn gezicht.” De vrouw en haar twee boerenzonen riskeren tot tien maanden cel voor agressie tegen twee buren.

 1. “Geef die beademing maar aan de jonge mensen.” Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90) overleed aan Covid-19 en werd wereldnieuws
  PREMIUM
  Tienen

  “Geef die beademing maar aan de jonge mensen.” Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts (90) overleed aan Covid-19 en werd wereld­nieuws

  Het was een klap voor Judith Massy (62) en Els Schol (42) toen ze hun (groot)moeder in maart verloren. Daags voordien had Judith haar moeder naar het ziekenhuis in Tienen gebracht, Bomma Jeanne wandelde alleen naar binnen, om nooit meer terug naar buiten te komen. Toen de kranige dame van 90 ‘Covid-19' als verdict kreeg van de dokter, weigerde ze de beademing. Haar laatste woorden - “Ik heb een schoon leven gehad, mij moet je niet beademen. Help de jongeren maar” - gingen de wereld rond, maar haar familie keek er niet van op. “Dat beschrijft exact hoe ze was, heel haar leven stond in het teken van anderen”, zeggen ze negen maanden later. Suzanne ‘Bomma Jeanne’ Hoylaerts krijgt dan ook een ereplekje in onze reeks de 20 van 2020.
 2. Tom Colsoul jaagt op Wereldbekerwinst in Hail Baja: “Het tijdverlies van maandag is niet dramatisch”
  autosport

  Tom Colsoul jaagt op Wereldbe­ker­winst in Hail Baja: “Het tijdver­lies van maandag is niet dramatisch”

  Halfweg de Hail Baja, de voorlaatste wedstrijd van de Wereldbeker cross-country bajas, rijdt Nasser-Al Attiyah (Toyota Hilux) aan de leiding. De Qatarees heeft 2.50 voorsprong op eerste achtervolger Carlos Sainz (Mini John Cooper Works Buggy). De Fransman Stéphane Peterhansel (Mini John Cooper works buggy) volgt als derde op 6.10. Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul (Toyota Hilux) volgen als zesde op iets meer dan twintig minuten. Mathieu Serradori en Fabian Lurquin (Century) verloren door slechte benzine meer dan een half uur.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"