Het Landens stadsbestuur krijg groen licht voor de installatie van een trajectcontrole.
Volledig scherm
Het Landens stadsbestuur krijg groen licht voor de installatie van een trajectcontrole. © Kristof Pieters

Trajectcontrole langs Steenweg op Sint-truiden te Walshoutem

LandenDe stad Landen diende begin dit jaar een aanvraag in bij bevoegd minister Lydia Peeters (Open Vld) voor de trajectcontrole op de Steenweg op Sint-Truiden in Walshoutem, deelgemeente van Landen. Recent maakte het Landens stadsbestuur bekend dat ze hiervoor een positief antwoord ontvingen.  

 1. Van knutselen met droogbloemen tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven, Hageland

  Van knutselen met droogbloe­men tot TikTok voor ouders: acht herfstige workshops in Leuven en het Hageland

  Met de herfst in het land worden de dagen weer korter en kouder. Maar laat dat vooral geen excuus zijn om binnen te blijven en in je zetel te blijven hangen. Integendeel, wij kozen acht leuke herfstworkshops uit in Leuven en het Hageland. Ben je klaar om nieuwe dingen te leren? Van smartphone fotografie en hypnose tot kleigezichtjes in terra cotta. Wij zijn alvast nieuwsgierig.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Positieve evaluatie van klanten voor Twinkelke, al is de vraag aan dierenvoeding groot
  Landen

  Positieve evaluatie van klanten voor Twinkelke, al is de vraag aan dierenvoe­ding groot

  Twee jaar geleden, symbolisch op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, opende sociaal winkelpunt Twinkelke zijn deuren in de Stationsstraat in Landen. Dit jaar is het thema van de werelddag tegen armoede ‘samen krijtlijnen uitzetten’. Een mooie gelegenheid om de werking van Twinkelke te evalueren aan de hand van een uitgebreide bevraging van de doelgroep. En die evaluatie is positief.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.