Dankzij deze vele vrijwilligers ziet landen er weer netjes uit.
Volledig scherm
Dankzij deze vele vrijwilligers ziet landen er weer netjes uit. © Stad Landen

Succesvolle lenteschoonmaak dankzij vrijwilligers

LandenOnder een prachtig lentezonnetje, verzamelden een honderdtal vrijwilligers in domein ’t Park voor de jaarlijkse grote lenteschoonmaak. In samenwerking met de Landense Mooimakers gingen ze aan de slag om zwerfvuil op te ruimen in de straten. 

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Een zee van knuffels, een troostboom, een wake... Na dood van Ranim (3) verkeert dorp in shock: “Ze had zo'n aanstekelijke glimlach”
  PREMIUM

  Een zee van knuffels, een troostboom, een wake... Na dood van Ranim (3) verkeert dorp in shock: “Ze had zo'n aansteke­lij­ke glimlach”

  “Iederéén in de school kende dat lieve meisje”, zegt Koen Mombaerts, directeur van gemeentelijke basisschool De Zandloper. Na het tragische ongeval waarbij de 3-jarige Ranim het leven liet, proberen de inwoners van het kleine Wommersom het verlies te verwerken. De Zandloper heeft onder meer een rouwhoekje voor ouders en leerlingen ingericht, maar morgenavond is er ook een wake in het dorp. “We vinden het passend om het meisje zo te herdenken.”
  Linter
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.