Nieuwe verbinding tussen Landen en Overwinden
Volledig scherm
Nieuwe verbinding tussen Landen en Overwinden © RV

Subsidies voor nieuw fietspad

De provincie Vlaams-Brabant investeert 263.538 euro in de aanleg van een nieuw fietspad in de Overwindenstraat en Kruisboomstraat in Landen.

 1. 2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoeraizwaard
  Sint-Truiden

  2 jaar cel voor Truiense zestiger die slagen uitdeelt met samoerai­zwaard

  Een 63-jarige man uit Sint-Truiden is bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar nadat hij op 17 juli 2018 slagen uitdeelde met een borstelsteel en een houten samoeraizwaard. Dat laatste ‘wapen’ sneuvelde bij de feiten. Het slachtoffer kon meer dan vier maanden niet gaan werken ten gevolge van zijn verwondingen. De zestiger werd in het verleden meermaals correctioneel veroordeeld en moet ook een boete betalen van 2.000 euro. Het samoeraizwaard wordt verbeurdverklaard.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Hardleerse winkeldief mag voor strafrechter verschijnen
  Landen

  Hardleerse winkeldief mag voor strafrech­ter verschij­nen

  De winkeluitbater van warenhuis Delhaize aan de Postlaan in Landen betrapte op dinsdag een man op winkeldiefstal. De man legde twee sixpacks bier in zijn winkelkar en verstopte ze onder een lege winkelzak. De verdachte ging naar de kassa maar rekende enkel een zakje chips af. De winkelmanager had de diefstal in de gaten. Hij hield de verdachte tegen. De 48-jarige man uit Landen bleek de week voordien, op 5 november, ook al drie keer bier en tabak uit de winkel te hebben gestolen. De verdachte moet zich in december voor de strafrechter in Leuven komen verantwoorden voor de vier feiten van winkeldiefstal.
 2. Plopsaqua in Landen is bijna klaar. Bekijk hier de eerste beelden
  PREMIUM
  Landen/Hannuit

  Plopsaqua in Landen is bijna klaar. Bekijk hier de eerste beelden

  Het nieuwe Plopsaquapark, op de grens van Landen en Hannuit, is zo goed als klaar. Landens burgemeester Gino Debroux (L’anders) deelde alvast enkele impressies van het nieuwe park op zijn sociale media. Het nieuwe park opent, als alles goed gaat, in december. CEO Steve Van den Kerkhof kan niet wachten om de officiële openingsduik te maken en wij wilden u alvast de eerste foto’s niet ontzeggen.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas