(rechts) Gary Peeters (CD&V), schepen van Gelijke kansen, op een zogenaamd gaybrapad.
Volledig scherm
(rechts) Gary Peeters (CD&V), schepen van Gelijke kansen, op een zogenaamd gaybrapad. © Stad Landen

Stadsbestuur Landen roept op tot verdraagzaamheid ten aanzien van LGBT+-jongeren

LandenHet stadsbestuur van Landen neemt deel aan Campagne PAARS en vraagt aandacht en verdraagzaamheid voor alle LGBT+ (lesbian, gay, bisexual, transgender)-jongeren. De sensibiliseringscampagne maakt deel uit van Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei. Door paars te dragen tonen ze hun steun en solidariteit aan LGBT+-jongeren, die dikwijls te maken krijgen met onverdraagzaamheid.

 1. Succesvol kapper wordt holistisch therapeut na meerdere burn-outs “Toen ik niet meer uit mijn bed geraakte, ben ik onmiddellijk met mijn salon gestopt”
  PREMIUM
  Zoutleeuw

  Succesvol kapper wordt holistisch therapeut na meerdere burn-outs “Toen ik niet meer uit mijn bed geraakte, ben ik onmiddel­lijk met mijn salon gestopt”

  Mario Vanderseypen runde twintig jaar lang een kap- en schoonheidssalon in Budingen (Zoutleeuw). Zijn drang om zich steeds te schikken naar de wensen van de klant, bracht naast succes ook fysieke en emotionele ongemakken mee. Twee jaar geleden stopte hij noodgedwongen met zijn zaak. Onder meer door oosterse techniek zoals shiatsu hervond hij zijn rust. Vandaag is hij holistisch therapeut en leidt hij onder zijn eigen naam een nieuw onderneming waar hij lichaam, ziel en geest behandelt.
 2. Dieven breken binnen in twee woningen in de Wijngaardstraat
  Landen

  Dieven breken binnen in twee woningen in de Wijngaard­straat

  In de Wijngaardstraat werd woensdagochtend rond 4.30 uur een bewoonster gewekt door haar kat. Toen de dame poolshoogte ging nemen, merkte ze dat de achterdeur open gebroken was. Uit het huis verdwenen drie laptops. Wat later op de ochtend, rond 5.35, merkte een bewoner wat verderop in de straat dat er eveneens ingebroken was. Dieven gingen aan de haal met een dameshorloge, een nintendo spelconsole en een handtas. De politie die ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen, opende een onderzoek naar de mogelijke daders.