Met deze wegmarkeringen wil men de weggebruiker er extra attent op maken dat ze een schoolomgeving naderen.
Volledig scherm
Met deze wegmarkeringen wil men de weggebruiker er extra attent op maken dat ze een schoolomgeving naderen. © stad Landen

Stad werkt aan veilige schoolomgevingen

LandenIn het kader van ‘Duurzaam naar school’, wil de stad Landen de schoolomgevingen nog beter in beeld brengen.  “ Naast de gekende Octopuspalen willen we nu bijkomend inzetten op veelkleurige wegmarkeringen die de weggebruiker er extra attent op maken dat ze een schoolomgeving naderen” zegt Saartje Ieven, schepen bevoegd voor onderwijs. “Met onder meer ‘zone 30' en ‘school’ in grote blokken op de weg worden bestuurders aangemaand hun rijgedrag aan te passen.”

 1. Man veroordeeld tot 2 jaar cel voor mishandeling buurvrouw: “De stoppen sloegen door”

  Man veroor­deeld tot 2 jaar cel voor mishande­ling buurvrouw: “De stoppen sloegen door”

  Een 43-jarige man uit Sint-Truiden is wegens mishandeling van zijn buurvrouw, met wie hij meer dan vriendschappelijke contacten zou gehad hebben, veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar, waarvan de helft effectief, en een boete van 1.600 euro, waarvan 800 euro effectief. De rechtbank heeft ook de verbeurdverklaring uitgesproken van een paar werkschoenen met stalen tip, waarmee het slachtoffer gestampt werd.
  Sint-Truiden
 2. Van Het Smaaksalon tot ‘t Veilinghuis: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in Limburg
  PREMIUM

  Van Het Smaaksalon tot ‘t Veiling­huis: bij deze 7 zaken geniet je met Pasen van een heerlijke brunch in Limburg

  Over iets meer dan twee weken is het weer Pasen. Dat is het ideale moment voor een brunch of ontbijt met de hele familie. Heel wat horecazaken zetten daar ook op in. Wij gingen op zoek naar een aantal adresjes in Limburg waar je het paasfeest uitgebreid kan vieren. Van Het Smaaksalon in Hasselt tot ‘t Veilinghuis in Sint-Truiden: hier krijg je heel wat lekkers voorgeschoteld.
  Sint-Truiden