De zittingen van het vredegerecht zullen plaatsvinden in Aen den Hoorn.
Volledig scherm
De zittingen van het vredegerecht zullen plaatsvinden in Aen den Hoorn. © Bollen

Sluiting vredegerecht Landen

Vanaf 1 december kan je niet meer terecht in het vredegerecht in Landen. Het nieuwe justitieplan heeft beslist de zetel van het vredegerecht van het kanton Landen-Zoutleeuw samen te brengen op één locatie en de keuze is gevallen op Zoutleeuw.

0 reacties

 1. Onze tips voor het weekend in Limburg
  Limburg

  Onze tips voor het weekend in Limburg

  Voor de tweede keer vindt zaterdag de ‘Nacht van Noord-Limburg’ plaats. Deze VAS-rittensportwedstrijd/kaartleesrit van RT Moustache wordt verreden op wegen in Noord-Limburg en omstreken. De geel-zwarte brigade uit Bocholt grijpt daarvoor terug naar de datum die ook in 2020 aanvankelijk voorzien was, namelijk de eerste zaterdag van juli. Tachtig teams schreven zich in. Voor toeschouwers is het hele spektakel gratis te bezichtigen. Alhoewel de horecamaatregelen vanaf 30 juni weer wat versoepelden, houdt RT Moustache vast aan de vervroegde timing. Dat maakt dat de eerste deelnemer al start om 15.45 uur. Het decor voor dit spektakel is de Scoutsrally in Neerpelt.
 1. Gete valt niet te bedwingen
  Landen

  Gete valt niet te bedwingen

  Ook Landen kreeg het vandaag hard te verduren door de hevige regenval. Maar niet enkel de regen van vanochtend, maar ook de hoge waterstand van de Gete deed inwoners vrezen voor waterellende. Helaas werd hun vrees waarheid en in de loop van de dag trad de Gete uit haar oevers. Bewoners van de Eeuwfeeststraat, Broekstraat en Getestraat kwamen - opnieuw - onder water te staan. Voor de derde keer al op korte tijd. Ook de ‘vaderlanders’ waren niet tegen het stijgende water opgewassen. De brandweer plaatste wel wat pompen om (nog meer) water uit woningen te houden, al was het eerder dweilen met de kraan open.
 2. RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten
  Tienen

  RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatie­ve patiënten

  Een naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”.