De kerstboomverbranding van de FOS is al jaar en dag een gegeven.
Volledig scherm
PREMIUM
De kerstboomverbranding van de FOS is al jaar en dag een gegeven. © Baert Marc

Scouts van Landen besluit na 33 jaar te stoppen met de kerstboomverbranding om ecologische reden

Maar liefst 33 jaar vond er kort na Nieuwjaar de kerstboomverbranding plaats tijdens het Midwinterfeest van 260ste FOS Landen. Maar daar komt nu verandering in. “Het Midwinterfeest vindt zaterdag nog wel plaats, maar zonder kerstboomverbranding”, zegt eenheidsleider Jeroen Vaes. “Deze beslissing nemen we uit ecologische overwegingen.”

  1. De coronacijfers in Landen van dinsdag 20 oktober

    De coronacij­fers in Landen van dinsdag 20 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Landen, op één dag 10 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 45. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Landen komt dat getal nu op 280 te liggen. Landen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. Gemeenteraad Sint-Truiden geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoerplan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaanbod voor Haspengouw komt”

    Gemeente­raad Sint-Trui­den geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoer­plan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaan­bod voor Haspengouw komt”

    De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond gunstig advies gegeven voor het Openbaar Vervoerplan 2021. De stad doet dat wel enkel op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beter aanbod aan treinverbindingen in de regio Haspengouw. Verder vraagt het bestuur een kernnetlijn kwalificatie voor de buslijn tussen Landen en Sint-Truiden in een halfuur-frequentie, alsook een reguliere lijnverbinding met Heers.