Op de oefensite van de brandweerkazerne aan het Slachthuisplein werd een verkennend bodemonderzoek gedaan om na te gaan of daar een PFAS-verontreiniging aanwezig is.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de oefensite van de brandweerkazerne aan het Slachthuisplein werd een verkennend bodemonderzoek gedaan om na te gaan of daar een PFAS-verontreiniging aanwezig is. © KRISTIEN BOLLEN

Resultaten verkennend onderzoek gekend: zowel PFAS-verontreiniging in grond als in water aan oefensite brandweerkazerne Landen

LandenSinds de zomer van 2021 is de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij OVAM bezig met onderzoek op risicolocaties die PFAS-verontreiniging kunnen bevatten. Zo gebeurde dat ook voor de oefensite van de brandweerkazerne aan het Slachthuisplein in Landen. Daar blijkt wel degelijk sprake van verontreiniging in het vaste deel van de aarde én het grondwater.

  1. Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”
    PREMIUM
    Nieuwerkerken/Sint-Truiden

    Schilder Roland (74) restau­reert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

    Al heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.