De haagplantactie in de kasteelhoeve van Wange.
Volledig scherm
De haagplantactie in de kasteelhoeve van Wange. © Bollen

Regionaal Landschap Zuid-Hageland plaatst met steun van de provincie zijn 100.000ste haagplant

Regionaal Landschap Zuid-Hageland vzw plantte, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, haar 100.000ste stuk haag in de Kasteelhoeve van Wange. “Dankzij onze samenwerking met RLZH kunnen wij een steentje bijdragen aan natuur- en landschapsversterking rond de Kasteelhoeve”, zegt eigenaar Philip Van Kelst.

0 reacties

 1. Toch (school)bus voor inwoners van Wange
  Landen

  Toch (school)bus voor inwoners van Wange

  Vanaf 1 januari 2022 gaat De Lijn in heel Vlaanderen van start met plan ‘basisbereikbaarheid’. Hierdoor zal bus 348 binnenkort niet meer rijden. Er was sinds de goedkeuring van het openbaar vervoernetwerk op 13 oktober 2020 onduidelijkheid of er een schooldienst ging blijven in Wange. Ondertussen is het duidelijk dat een andere lijn de ritten van Tienen naar Landen zal overnemen. Hierdoor kunnen leerlingen en inwoners van Wange, Neerhespen en Overhespen ook in de toekomst gebruik maken van een schoolbus naar Landen, zoals ze dat vandaag doen met schoolbus 348. Het belangrijkste verschil is dat de bus al in Tienen vertrekt en niet (pas) in Overhespen. Bijkomende details worden verder uitgewerkt.
 2. Voorzitter Horeca Sint-Truiden reageert op opening terrassen op 8 mei: “Momenteel aantrekkelijker om niét te openen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Voorzitter Horeca Sint-Trui­den reageert op opening terrassen op 8 mei: “Momenteel aantrekke­lij­ker om niét te openen”

  Nog maar net heeft het Overlegcomité beslist om de terrassen op 8 mei (onder voorwaarden) te openen, of er duiken al heel wat bezorgdheden bij de horeca-uitbaters op. Ook voorzitter van Horeca Sint-Truiden Koen Francis - die zelf op 1 mei een gloednieuwe zaak zou openen - wacht samen met de cafés en restaurants in en rond de stad met bang hart af. “Want kan een overdekt terras wel? En zullen de steunmaatregelen opwegen tegen de investeringen en kosten voor die enkele klanten?”
 3. Fiets je eigen Parijs-Roubaix: onze reporter test de 8 stevigste kasseienstroken in Limburg
  PREMIUM
  Limburg

  Fiets je eigen Pa­rijs-Rou­baix: onze reporter test de 8 stevigste kasseien­stro­ken in Limburg

  Ook wat bedroefd dat Parijs-Roubaix, normaal afgelopen zondag op de wielerkalender, door het coronavirus is verschoven naar het najaar? Geen paniek: zo heeft u meteen wat extra tijd om zélf over de kasseien te dokkeren. Ook Limburg heeft een paar uitdagende stukken waarop u de Wout van Aert in uzelf kan loslaten. Onze wielerman test acht Limburgse kasseienstroken en deelt - net als in de échte Hellenklassieker - sterren uit.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen