Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © photo_news

Probleem met bovenleiding treinspoor in Landen wellicht pas morgenochtend opgelost

LandenHet probleem aan de bovenleiding vlak bij het station van Landen raakt wellicht pas morgenochtend opgelost. Dat meldt spoorwegbeheerder Infrabel vandaag. Nog zeker tot het einde van de treindienst vanavond zijn werknemers in de weer om het probleem op te lossen. Tot die tijd is slechts een van de twee sporen in Landen beschikbaar voor treinverkeer.

 1. Bezoek de wijken met volkse bijnamen in hartje Landen tijdens de Open Monumentendag
  Landen

  Bezoek de wijken met volkse bijnamen in hartje Landen tijdens de Open Monumenten­dag

  Landenaars bedenken wel vaker een bijnaam voor een nieuw aangelegde woonwijk. Hun inspiratie zoeken ze steevast in de internationale politiek, een populaire TV-reeks of het lokale dialect. Wist je dat de voormalige kinderkribbe in Dallas lag? En onlangs moest je naar Guantánamo om de ‘stoel’ van TV één te vinden. Tijdens de Open Monumentendag laten we u kennis maken met de oude en nieuwe woonwijken met volkse bijnamen in hartje Landen: Oud-Korea, Nieuw-Korea, Libanon, Dallas, Cuba, Vietnam, Guantánamo, Afghanistan en TFabrik.
 1. Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisanimator ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insulinespuit: “We dachten dat hij een verpleger was”
  PREMIUM
  BOUTERSEM/TIENEN

  Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisa­ni­ma­tor ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insuline­spuit: “We dachten dat hij een verpleger was”

  “Het had geen haar gescheeld of we hadden nooit geweten dat oma destijds vermoord werd, maar de dader maakte één cruciale fout.” De rusthuismoorden en de drie vermoorde bejaarden in West-Vlaanderen bezorgen Ronny (58) uit Tienen vandaag opnieuw zure oprispingen. Een rusthuisanimator in het Vondelhof in Boutersem speelde 17 jaar geleden ook al een spelletje op leven en dood met Ronny’s grootmoeder. De 84-jarige Aline ‘Yvonne’ Alaerts overleefde de overdosis insuline niet.