De verdachte werd meegenomen voor verhoor en verder onderzoek.
Volledig scherm
De verdachte werd meegenomen voor verhoor en verder onderzoek. © Bollen

Politie kan winkeldief bij kraag vatten

LandenDe politie kon donderdag rond 9.45 uur een winkeldief bij de kraag vatten.

 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraafplaats
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  “Mijn kindjes durven niet meer naar het graf van hun zusje”: bezorgde Truienaren willen camera's op begraaf­plaats

  Enkele Truienaren zijn een petitie gestart om camera’s te plaatsen op het kerkhof van Schurhoven en zo dieven af te schrikken of te betrappen. Al enkele jaren verdwijnen steeds vaker bloemstukken, knuffeltjes en andere spullen van de graven. “Mijn zoontje heeft zelfs schrik dat zijn tekeningen weer gestolen gaan”, vertelt Mieke Grégoir die in 2019 haar dochtertje verloor.
 1. Zeventi­gers slachtof­fer van ho­me-invasion: "Jef kreeg een zak over zijn hoofd, Christiane een wapen tegen haar slaap”
  PREMIUM
  Landen

  Zeventi­gers slachtof­fer van ho­me-invasion: "Jef kreeg een zak over zijn hoofd, Christiane een wapen tegen haar slaap”

  Een 75-jarige vrouw en haar 77-jarige echtgenoot uit de Keibergstraat in Landen zijn maandag slachtoffer geworden van een home-invasion. De twee daders bonden hen vast, en Jef kreeg een kussensloop over zijn hoofd getrokken terwijl zijn vrouw Christiane een wapen tegen het hoofd gedrukt kreeg. De daders gingen aan de haal met geld en juwelen en zijn nog steeds op de vlucht. De slachtoffers konden zichzelf bevrijden, de hulpdiensten én een buurman alarmeren. Ze verblijven momenteel nog in het ziekenhuis.