Plopsaqua opent voorlopig nog niet de deuren.
Volledig scherm
Plopsaqua opent voorlopig nog niet de deuren. © Nick Jespers Plopsaqua -

Plopsaqua Landen-Hannuit opent deuren nog niet

 1. ‘Opgepast: overstekende katten’. Bewoners plaatsen eigen verkeersbord in voortuin, en dat heeft ongekende gevolgen: “Iederéén wil nu zo’n bord”
  PREMIUM
  Tienen

  ‘Opgepast: oversteken­de katten’. Bewoners plaatsen eigen verkeers­bord in voortuin, en dat heeft ongekende gevolgen: “Iederéén wil nu zo’n bord”

  Het zijn echte dierenvrienden, Selien Brants (24) en Peet Bui-Vandeput (26) uit de Desselhaegenstraat in Vissenaken bij Tienen. Na een tragisch ongeval met de kitten van Selien’s zus, vreesde het koppel voor hun katten. Eventjes gaan aankloppen bij het bedrijf van papa-lief, en die maakte sito presto een speciaal verkeersbord: op de gevarendriehoek staat een overstekende kat afgebeeld. “We willen de mensen erop wijzen dat hier in de buurt katten lopen en men liefst rustiger gaat rijden voor het welzijn van mens en dier. Met dit bordje hopen we drama’s te vermijden.” En het bord oogstte onverhoopt succes...
 2. Werkstraf voor man die ex te lijf gaat

  Werkstraf voor man die ex te lijf gaat

  Een man heeft een werkstraf van 50 uur gekregen voor opzettelijke slagen en vernielingen. T.D.W. zocht zijn ex vorig jaar in maart thuis op in Zoutleeuw. Het kwam er tot een handgemeen waarbij de vrouw verwondingen opliep in het gezicht en aan de rechterarm. Ook een glasraam van een binnendeur sneuvelde door toedoen van D.W. Naar eigen zeggen kon hij de scheiding moeilijk verkroppen. De man werd al twintig keer veroordeeld voor verkeersinbreuken. Opschorting van straf vond de rechter dus geen passend signaal. Daarom kreeg D.W. een werkstraf opgelegd. Aan zijn ex moet hij 340 euro schadevergoeding.
 3. Priester André (82) thuis overvallen, maar gered door voormalige buurman: “Normaal ga ik kreupel, plots kon ik lopen om te vluchten”
  PREMIUM

  Priester André (82) thuis overvallen, maar gered door voormalige buurman: “Normaal ga ik kreupel, plots kon ik lopen om te vluchten”

  De 82-jarige André Pypen zal voortaan nog voorzichter zijn wanneer hij de deur opent. Afgelopen weekend belde een man aan en eiste 100 euro van de bejaarde priester. Het slachtoffer weigerde en begon luidkeels te roepen. Gelukkig kwam zijn voormalige buurman Benny Vanrykel hem te hulp gesneld. Toen de dader merkte dat hij betrapt was, ging hij ervandoor. “Normaal ga ik kreupel”, zegt André. “Maar plots kon ik lopen om me te verstoppen.”
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"