Plopsa blijft enige kandidaat voor bouw van nieuw zwembad

 1. Paardenprocessie Hakendover tweede jaar op rij afgelast, ook oudste gelegenheidscafé blijft op slot: “Volksgezondheid staat voorop, en zo is het toch geen echte paasmaandag”
  PREMIUM
  Tienen

  Paardenpro­ces­sie Hakendover tweede jaar op rij afgelast, ook oudste gelegen­heids­café blijft op slot: “Volksge­zond­heid staat voorop, en zo is het toch geen echte paasmaan­dag”

  Paasmaandag is steeds dé hoogdag van Hakendover. Dan trekt de eeuwenoude Paardenprocessie door de straten. Na de hoogmis om 10 uur begeleiden een paar honderd ruiters en talrijke bedevaarders het beeld van de Goddelijke Zaligmaker naar de Tiense Berg. Een serene stoet vol kleurrijke historische figuren, fanfares, zingende en biddende mensen en - uiteraard - paarden. Eens op de Tiense Berg aangekomen, volgt een zegening. Nadien draaft de horde paarden als hoogtepunt drie maal voorbij het altaar. Meer dan 20.000 mensen zakken jaarlijks af naar Hakendover om hiervan getuige te zijn, maar corona steekt hier nu al voor het tweede jaar op rij een stokje voor.
 1. Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen
  Limburg

  Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen

  Om de bereidheid tot vaccineren te stimuleren, lanceert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een sensibiliseringscampagne. Aan de hand van een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een coronaprik. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie actief naar haar leden en netwerk. “We willen onze samenleving en economie weer normaliseren en de kortste weg daarvoor is het vaccin”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"