Volgens het Luikse parket doken de ouders meteen op toen personeel van Plopsaqua Landen-Hannuit de kinderen opmerkte.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens het Luikse parket doken de ouders meteen op toen personeel van Plopsaqua Landen-Hannuit de kinderen opmerkte. © VTM NIEUWS

Ouders die kinderen achterlieten voor een frisse duik in Plopsaqua riskeren geen vervolging: wel onderzoek naar thuissituatie

LandenDe ouders die zondagavond hun twee kleine kinderen achterlieten bij een hoopje rugzakken terwijl ze zelf genoten van een frisse duik in Plopsaqua Landen-Hannuit zijn buiten vervolging gesteld. Juridisch gezien hadden de ouders de kinderen ook niet achtergelaten en doken ze meteen op toen een redder ter plaatse kwam volgens het Luikse parket. Ze riskeren dus geen straf of boete, maar er zal wel een onderzoek volgen naar de thuissituatie.

 1. Hond Lexi doet eerste graafwerken voor stek waar patiënten hun huisdieren zien: “De troost van mijn viervoeter... Die helpt me de moed erin houden”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Hond Lexi doet eerste graafwer­ken voor stek waar patiënten hun huisdieren zien: “De troost van mijn viervoeter... Die helpt me de moed erin houden”

  Honden en katten kunnen vanaf de zomer van 2023 hun baasje bezoeken in het Sint-Trudo Ziekenhuis. Vandaag starten de werken aan het gloednieuwe buitenpaviljoen, gerealiseerd met steun van vzw Fighters Against Cancer. De eerste graafwerken gebeurden door Lexi, de trouwe viervoeter van Katrien Dupont die in het Sint-Trudo Ziekenhuis in behandeling is. “Voor een pak patiënten zal het paviljoen véél veranderen", zegt ze.
 2. Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisanimator ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insulinespuit: “We dachten dat hij een verpleger was”
  PREMIUM
  BOUTERSEM/TIENEN

  Zeventien jaar geleden pleegde rusthuisa­ni­ma­tor ‘het doktoorke’ bijna de perfecte moord met insuline­spuit: “We dachten dat hij een verpleger was”

  “Het had geen haar gescheeld of we hadden nooit geweten dat oma destijds vermoord werd, maar de dader maakte één cruciale fout.” De rusthuismoorden en de drie vermoorde bejaarden in West-Vlaanderen bezorgen Ronny (58) uit Tienen vandaag opnieuw zure oprispingen. Een rusthuisanimator in het Vondelhof in Boutersem speelde 17 jaar geleden ook al een spelletje op leven en dood met Ronny’s grootmoeder. De 84-jarige Aline ‘Yvonne’ Alaerts overleefde de overdosis insuline niet.