Inge Bollen, Tineke Vaneycken, Pieter Jan Lambrecht en Patrick Quintens van Open Vld Landen willen een GAS-boete kunnen geven aan snelheidsovertreders.
Volledig scherm
Inge Bollen, Tineke Vaneycken, Pieter Jan Lambrecht en Patrick Quintens van Open Vld Landen willen een GAS-boete kunnen geven aan snelheidsovertreders. © Kristien Bollen

Open Vld Landen wil snelheidsovertreders kunnen aanpakken met GAS-boete

LandenOpen Vld Landen doet vanavond een voorstel op de gemeenteraad om snelheidsovertreders een GAS-boete te kunnen geven. “Sinds 1 februari 2021 kunnen lokale besturen in Vlaanderen op die manier beperkte snelheidsovertredingen handhaven. Zo krijgen steden en gemeente een extra tool in handen om de verkeersveiligheid in Vlaanderen te helpen verbeteren”, meent de partij.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboogschutters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Onze man waagt zich tussen de kruisboog­schut­ters: “Drie man achter elkaar kan je in theorie aan één pijl spiesen”

  “Een appel op het hoofd zetten en dan met onze kruisboog schieten? Daar doen we niet aan mee, ook niet als ontgroeningsritueel”, lacht Marc De Koninck. Gelukkig maar: de Koninklijke Kruisboogclub Help U Zelve, een van de oudste van het land, kan elk lid maar al te goed gebruiken. Toch komt er heel af en toe jong geweld bij. Emilie Aerts (15), bijvoorbeeld: geboren zonder rechterhand, maar intussen verbluffend goed bezig. “Ik doe weldra mee aan het BK.” Op bezoek bij de gepassioneerde pijlschutters.
  Leuven