Padel wint de laatste tijd enorm aan populariteit.
Volledig scherm
Padel wint de laatste tijd enorm aan populariteit. © Kristien Bollen

Open VLD Landen wil padelspelers in eigen stad houden

Landen
Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Vlaanderen. Het is een sport die door jong en oud kan beoefend worden en wordt meestal omschreven als de perfecte kruising tussen tennis en squash. “Vele Landenaren hebben intussen deze sport ontdekt maar moeten, om hun geliefde sport te kunnen beoefenen, uitwijken naar Sint-Truiden of Tienen”, meldt Open Vld bestuurslid en fervent tennisser Guy Casters. Landen wil daar nu verandering in brengen.

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. Heem vzw vangt achttien jongeren in gevaarlijke leefsituatie al één jaar op: “Met opbrengst van JEZ! kunnen we hen helpen om waardevolle relaties op te bouwen”

  Heem vzw vangt achttien jongeren in gevaarlij­ke leefsitua­tie al één jaar op: “Met opbrengst van JEZ! kunnen we hen helpen om waardevol­le relaties op te bouwen”

  Sinds een jaar worden jongeren die in een moeilijke en gevaarlijke opvoedingssituatie verkeren, opgevangen door de begeleiders van Heem vzw in Sint-Truiden. De organisatie is uniek in Vlaanderen en mag zich intussen één van de 200 projecten noemen waar JEZ!, de opvolger van Rode Neuzen Dag, geld voor inzamelt. Met het ingezamelde bedrag gaat Heem vzw extra activiteiten organiseren voor de jongeren en hun begeleiders.
  Sint-Truiden
 3. Anderstalige leerlingen proeven van vrijetijdsaanbod
  PREMIUM
  Tienen

  Anderstali­ge leerlingen proeven van vrijetijds­aan­bod

  De OKAN (Onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers)-leerlingen van PISO en VIA Tienen maakten kennis met verschillende vrijetijdsactiviteiten in het kader van het project ‘OKAN in actie’. Hiermee laat de provincie Vlaams-Brabant anderstalige leerlingen kennismaken met vrijetijdsactiviteiten, zoals een jeugdbeweging, een sportclub of de academie, in hun gemeente. Met het project ‘OKAN in actie’ laat de provincie Vlaams-Brabant OKAN-leerlingen kennismaken met 6 verschillende vrijetijdsactiviteiten uit hun gemeente, zoals de plaatselijke jeugdbeweging, de sportclub in de buurt, een academie of een andere lokale vrijetijdsaanbieder.
  Tienen
 1. Vrienden ontwikkelen explosief drankje “The Bomb” : “Een Mind-Blowing gin met driemaal zoveel jeneverbessen en zoveel meer....”
  PREMIUM

  Vrienden ontwikke­len explosief drankje “The Bomb” : “Een Mind-Blo­wing gin met driemaal zoveel jeneverbes­sen en zoveel meer....”

  Bregt Langendries (32) en Laurent Marchal (31) zijn al vrienden sinds hun prille jeugdjaren. De ene is werkzaam in de chemische sector, de andere in de IT. Heel uiteenlopend dus. Maar gelukkig hebben ze wel gezamelijke passies zoals eten en drinken en hun humor is nooit ver weg. Met al deze ingrediënten ontwikkelde het duo een gin. Uiteraard geen “gewone gin”, maar eentje met een totaalbeleving? Wat? Jawel, niets is aan het toeval overgelaten. Van smaak, ontwerp van de fles tot een eigen song, game of NFC-tag....
  Tienen