Padel wint de laatste tijd enorm aan populariteit.
Volledig scherm
Padel wint de laatste tijd enorm aan populariteit. © Kristien Bollen

Open VLD Landen wil padelspelers in eigen stad houden

Landen
Padel is op dit moment de snelst groeiende sport in Vlaanderen. Het is een sport die door jong en oud kan beoefend worden en wordt meestal omschreven als de perfecte kruising tussen tennis en squash. “Vele Landenaren hebben intussen deze sport ontdekt maar moeten, om hun geliefde sport te kunnen beoefenen, uitwijken naar Sint-Truiden of Tienen”, meldt Open Vld bestuurslid en fervent tennisser Guy Casters. Landen wil daar nu verandering in brengen.

 1. Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Meer dan helft van gecontro­leer­de handelsza­ken en bedrijven niet in orde met coronamaat­re­ge­len

  Politie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
 2. Beeldhouwer restaureert eigen kunstwerk na herhaaldelijk vandalisme, maar weigert gemeenschapsgeld: “Ik wil niet dat de Landenaar opdraait voor iets wat hij niet heeft gedaan”
  PREMIUM
  Landen

  Beeldhou­wer restau­reert eigen kunstwerk na herhaalde­lijk vandalisme, maar weigert gemeen­schaps­geld: “Ik wil niet dat de Landenaar opdraait voor iets wat hij niet heeft gedaan”

  “Mijn werk is al eens in brand gestoken, besmeurd met olieverf en zelfs met hamer en zaag bewerkt. Vorige week stelde ik vast dat ook de latten van de zitbank waren kapot getrapt”, zegt Wilfried de Cock. De maat is voor hem meer dan vol. Daarom besloot hij om het heft in eigen handen te nemen en de restauratiewerken voor zijn rekening te nemen. “Ik heb mijn hart en ziel in dit werk gestoken. Het doet pijn om het besmeurd te zien en ik vraag me af wat de daders drijft. Anderzijds wil ik niet dat anderen opdraaien voor iets wat ze niet hebben gedaan”, licht De Cock toe.”
 3. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee