Afgelopen weekend werd Ontmoetingscentrum ‘t Wangske officieel ingehuldigd in Wange.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen weekend werd Ontmoetingscentrum ‘t Wangske officieel ingehuldigd in Wange. © Stad Landen

OC 't Wangske officieel ingehuldigd

LandenAfgelopen weekend is Ontmoetingscentrum ‘t Wangske officieel ingehuldigd. De voormalige parochiekerk Kristus-Koning zet daardoor haar deuren open voor de lokale gemeenschap. Met de nieuwe invulling hoopt het stadsbestuur dat de inwoners in de toekomst beschikken over een toegankelijke en laagdrempelig plek om samen te komen. 

 1. Positieve evaluatie van klanten voor Twinkelke, al is de vraag aan dierenvoeding groot
  Landen

  Positieve evaluatie van klanten voor Twinkelke, al is de vraag aan dierenvoe­ding groot

  Twee jaar geleden, symbolisch op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, opende sociaal winkelpunt Twinkelke zijn deuren in de Stationsstraat in Landen. Dit jaar is het thema van de werelddag tegen armoede ‘samen krijtlijnen uitzetten’. Een mooie gelegenheid om de werking van Twinkelke te evalueren aan de hand van een uitgebreide bevraging van de doelgroep. En die evaluatie is positief.
 2. 170 bestuurders lopen tegen de lamp
  Tienen/Hoegaarden/Landen/Linter/Zoutleeuw

  170 bestuur­ders lopen tegen de lamp

  De lokale politie Getevallei nam woensdag deel aan de nationale flitsmarathon. Via bemande snelheidscontroles werden 3330 voertuigen gecontroleerd. Er werden 116 pv’s opgesteld. Via onbemande snelheidscontroles werden 14530 voertuigen gecontroleerd waarvan er 54 pv’s werden opgesteld. De zwaarste overtreding was op de N3 in Zoutleeuw op de Grote Steenweg waar een bestuurder 84 kilometer per uur reed waar een snelheidsbeperking van 50 was.
 3. Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Winge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerkleinsten
  PREMIUM
  Hageland, Leuven

  Vijf tips voor een leuk weekend in Leuven of het Hageland: Van feesten in Leuven, Tielt-Win­ge en Tienen tot wandelen door het Hageland of Cultuur voor de allerklein­sten

  Nog geen plannen voor het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 oktober? Geen nood, wij lijsten de 5 leukste activiteiten in het Hageland en Leuven voor je op. Van een duveltocht door het Hageland, cultuur voor de allerkleinste tot dansen in de rumba in Leuven en Kweikersdag in Tienen. Er is voor ieder wat wils.