Oriëntatieloop in coronatijden.
Volledig scherm
Oriëntatieloop in coronatijden. © Repro Bollen

MOEV loopweek wordt een loopjaar

Naar jaarlijkse traditie organiseert de schoolsportfederatie MOEV eind september in de Getevallei  een loopweek voor alle Vlaamse scholen. Omwille van de coronapandemie werd de geplande periode uitzonderlijk uitgebreid tot aan de herfstvakantie en zeer uitzonderlijk zelfs tot de rest van het schooljaar. Deelnemen kan enkel met eigen klas- of schoolbubbel.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Droogte Innovatie Fonds start met 224.000 euro voor eerste projecten tegen droogte in Limburgse landbouwsector
  Hasselt

  Droogte Innovatie Fonds start met 224.000 euro voor eerste projecten tegen droogte in Limburgse landbouw­sec­tor

  Het Droogte Innovatie Fonds (DIF) werd vorig jaar opgericht om de Limburgse land- en tuinbouwsector weerbaarder te maken tegen droogte, of de Limburgse deputatie keurt alvast twee projecten goed. Zij zal bijna 224.000 euro investeren in een efficiënter waterverbruik via een ondergrondse druppelirrigatie, en een gebruiksklare ‘toolbox’ voor de Limburgse land- en tuinbouwers.
 3. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven