Oriëntatieloop in coronatijden.
Volledig scherm
Oriëntatieloop in coronatijden. © Repro Bollen

MOEV loopweek wordt een loopjaar

Naar jaarlijkse traditie organiseert de schoolsportfederatie MOEV eind september in de Getevallei  een loopweek voor alle Vlaamse scholen. Omwille van de coronapandemie werd de geplande periode uitzonderlijk uitgebreid tot aan de herfstvakantie en zeer uitzonderlijk zelfs tot de rest van het schooljaar. Deelnemen kan enkel met eigen klas- of schoolbubbel.

  1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.