(Illustratiebeeld)
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) © ThinkStock

Man uit Landen krijgt boete voor illegaal wapenbezit

LandenEen man uit Landen heeft in de strafrechtbank een maand cel en 800 euro geldboete gekregen voor illegaal wapenbezit. Op 15 augustus 2019 werd de politie opgetrommeld omdat Benji V. zijn wapenarsenaal mee naar zijn tante wilde verhuizen. 

 1. Geen vakbondsactie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Truiden na zoveelste geval van ‘corona-agressie’
  Sint-Truiden

  Geen vakbondsac­tie, maar minuut applaus in Colruyt Sint-Trui­den na zoveelste geval van ‘corona-agres­sie’

  Geen vakbondsactie aan het Colruytfiliaal zoals gisteren aangekondigd, maar een welverdiend applaus in de Colruyt in Sint-Truiden vanochtend. Nochtans werd er woensdag opgeroepen tot een symbolische staking van enkele minuten na een zoveelste geval van ‘corona-agressie’. Daar werd gisteren een klant immers erg agressief toen een onthaalmedewerkster hem erop wees dat hij even moest wachten tot zijn winkelkar ontsmet was. Daarop werd de man kwaad en reed hij eerst met zijn kar tegen de benen van de vrouw. Alsof dat nog niet genoeg was, wachtte hij een ander personeelslid buiten aan de winkel op en bekogelde hij diens wagen met stenen. Toen het slachtoffer uitstapte, kreeg die ook nog eens een vuist in het gezicht, met een hersenschudding als resultaat. Het personeel en de christelijke vakbond ACV Puls reageerden woest en zijn het respectloze gedrag van sommige mensen grondig beu. “Al anderhalf jaar staan we in de frontlinie, net zoals het ziekenhuispersoneel. Maar terwijl zij applaus krijgen, worden wij uitgescholden, bespuwd en geslagen.”
 1. Stad voert parkeer- en toegangsverbod in Veemarkthallen in door rottingsverschijnselen
  Sint-Truiden

  Stad voert parkeer- en toegangs­ver­bod in Veemarkt­hal­len in door rottings­ver­schijn­se­len

  Sinds dinsdagmiddag geldt er een parkeer- en toegangsverbod in de Veemarkthallen aan de Speelhoflaan. Dat verbod komt er nadat de brandweer samen met een burgerlijk ingenieur eerder op de dag een inspectie ter plaatse deed. Daarbij is vastgesteld dat een dakspant rottingsverschijnselen vertoont, waardoor instortingsgevaar dreigt. Bij burgemeestersbesluit is dan ook beslist om de zone af te zetten voor de algemene veiligheid.
 1. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af

 2. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt