Monica werd langs achteren bij de keel gegrepen toen ze in de tuin was en toen echtgenoot Gilbert zijn vrouw te hulp schoot, kreeg hij een soort brandend zuur over zich.
Volledig scherm
PREMIUM
Monica werd langs achteren bij de keel gegrepen toen ze in de tuin was en toen echtgenoot Gilbert zijn vrouw te hulp schoot, kreeg hij een soort brandend zuur over zich. © Bollen

Man (74) in ziekenhuis na zuuraanval: “Een indringer greep me langs achteren bij de keel, Gilbert snelde me te hulp”

LandenIn de Nieuwstraat in Attenhoven bij Landen (Vlaams-Brabant) zijn Monica en haar echtgenoot Gilbert (74) zaterdag het slachtoffer geworden van een bizar incident. Een onbekende zou hun tuin zijn binnengedrongen waarna hij Monica bij de keel greep. Zodra Gilbert zijn vrouw te hulp schoot, wierp de aanvaller een zurige stof in zijn gezicht. Hij liep daarbij tweede- en derdegraads brandwonden op, maar verkeert niet in levensgevaar. Monica Vizi werd de hele dag verhoord en durft uit angst niet naar huis. De politie voert een onderzoek naar de dader.

 1. Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulprekening op om slachtoffers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulpreke­ning op om slachtof­fers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”

  Bob Claes – voormalig algemeen directeur van Standard Luik – blijft niet bij de pakken zitten nadat verschillende Luikse gemeenten ruim anderhalve week geleden zwaar getroffen zijn door de wateroverlast. Samen met zijn vrouw Queenie Claes startte hij een inzamelactie om hulpgoederen naar daar te brengen. Ook openden ze een nieuw rekeningnummer, waarvan het bedrag integraal wordt gebruikt om warme maaltijden af te leveren aan de slachtoffers.
 2. Landen toont warm hart voor slachtoffers wateroverlast: “Maar vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden”
  Landen

  Landen toont warm hart voor slachtof­fers waterover­last: “Maar vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden”

  Het stadsbestuur van Landen is fier en dankbaar voor de verschillende hulp- en solidariteitsacties die in een mum van tijd ontstonden. Alle hulp is nog steeds welkom al benadrukt de stad om niet zomaar naar de getroffen gebieden te vertrekken. “Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van een gemeente om materiaal te doneren of te brengen”, aldus het stadsbestuur.