Gerty Lintermans samen met partijgenoot Lore Fourie (archiefbeeld).
Volledig scherm
Gerty Lintermans samen met partijgenoot Lore Fourie (archiefbeeld). © rv

Landens vierde schepen Gerty Lintermans (CD&V) neemt tijdelijk ontslag

 1. Vaccinatiecentrum Landen blijft open voor derde prik 65-plussers
  Landen

  Vaccinatie­cen­trum Landen blijft open voor derde prik 65-plus­sers

  De Interministeriële Conferentie Volksgezondheid heeft beslist om aan alle mensen van 65 jaar en ouder een bijkomend vaccin aan te bieden voor een optimale bescherming tegen COVID-19. Het vaccinatiecentrum van Landen blijft voorlopig open voor dit derde vaccin van de 65-plussers van Linter, Zoutleeuw, Geetbets en Landen. Voor bijkomende inlichtingen of voor het bevestigen van je afspraak kan je nog steeds terecht op de helpdesk 011 88 03 30, elke weekdag van 9 tot 12.30 uur. Wie gebruik wil maken van de vacci-taxi kan terecht op het nummer 016 80 29 31 en dat elke maandag-, woensdag- en vrijdagvoormiddag telkens tussen 9 en 12 uur.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Truienaren laten dieren zegenen door pater Frans
  Sint-Truiden

  Truienaren laten dieren zegenen door pater Frans

  Naar aanleiding van Werelddierendag op maandag 4 oktober en het feest van Sint-Franciscus organiseerde de pastorale eenheid St-Trudo deze zondagmiddag een dierenzegening. Mensen uit Sint-Truiden en omstreken konden zich tussen 15 uur en 16.30 uur met hun hond, kat, hamster, paard of ander dier aanmelden aan het Sint-Gangulfusplein. Pater Frans deed dan vervolgens een zegegebed over de dieren. Er waren ook een aantal medewerkers van het dierenasiel aanwezig.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?