Burgemeester Gino Debroux (L'anders) roept Landenaren op om deel te nemen aan de Roze Mars.
Volledig scherm
Burgemeester Gino Debroux (L'anders) roept Landenaren op om deel te nemen aan de Roze Mars. © Gino Debroux

Landens burgemeester spoort inwoners aan om deel te nemen aan Roze Mars

LandenOktober is de internationale borstkankermaand. Volgens het Landens stadsbestuur is dit een uitgelezen kans om deel te nemen aan de Roze Mars van Pink Ribbon. 

 1. Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoeder haar heldendaad”
  PREMIUM
  Linter

  Verdwaalde briefkaart uit WOII leidt tot reünie van twee families: “Tot voor kort wist ik niets af van mijn schoonmoe­der haar heldendaad”

  In 1942 vindt de 17-jarige Jeanne Roosen uit Linter een verdwaalde postkaart. Het jaartal doet het ergste vermoeden en inderdaad: de auteur van de kaart, Moïse Iarchy, is Joods en onderweg naar het concentratiekamp in Auschwitz-Birkenau. Jeanne besluit de kaart alsnog op de post te doen en bezorgt zo Iarchy’s familie een laatste teken van leven. Bijna 80 jaar na datum bracht een speling van het lot de nabestaanden van beide families samen. Wij spraken met Yvette Beelen, de schoondochter van Jeanne Roosen.
 2. Evenementen moeten wijken door verlengde openingsuren vaccinatiecentra Landen en Tienen
  PREMIUM
  Landen - Tienen

  Evenemen­ten moeten wijken door verlengde openings­uren vaccinatie­cen­tra Landen en Tienen

  Het is officieel: de vaccinatiecentra in Tienen en Landen blijven open tot minstens het einde van dit jaar. De centra breien schijnbaar moeiteloos een vervolg aan de succesvolle vaccinatiecampagne, maar de koerswijziging brengt toch enkele ongemakken met zich mee. Zo moeten verschillende evenementen die normaal in het najaar zouden doorgaan in Domein 't Park (vaccinatiecentrum Landen) op zoek naar een andere locatie.