Joeri Roosen wil aan het Bronplein en de Maartstraat de groenblauwe structuur opwaarderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joeri Roosen wil aan het Bronplein en de Maartstraat de groenblauwe structuur opwaarderen. © stad Landen

Landen wil een voorbeeld zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid : “Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte”

LandenIn juni 2021 werd de projectoproep ‘Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte’ gelanceerd. De Vlaamse Regering investeert ruim 9,5 miljoen euro in groenblauwe dooraderingsprojecten die dit jaar opgestart worden. Een commissie van deskundigen beoordeelde 39 aanvragen en selecteerde uiteindelijk tien projectvoorstellen, die een subsidie en bijhorende begeleiding voor het Groenblauw dooraderingsproject krijgen. Landen werd geselecteerd als één van de ambitieuze Vlaamse steden en gemeentes die een voorbeeld willen zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid van de Vlaamse Regering en de Blue Deal.

  1. Daan Masset stopt na twaalf jaar met ‘Start Je Dag’ op Radio 2 Limburg
    Sint-Truiden

    Daan Masset stopt na twaalf jaar met ‘Start Je Dag’ op Radio 2 Limburg

    Woensdag kondigde Daan Masset op Radio 2 in Limburg aan dat hij komende vrijdag 1 juli voor de laatste keer ‘Start Je Dag’ presenteert. Bijna 12 jaar lang stond Daan samen met de Limburgers op en zorgde hij voor een fris, boeiend en vrolijk begin van de dag. Binnenkort gaat Daan andere programma’s maken voor Radio 2. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen”, zegt Masset.