Joeri Roosen wil aan het Bronplein en de Maartstraat de groenblauwe structuur opwaarderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Joeri Roosen wil aan het Bronplein en de Maartstraat de groenblauwe structuur opwaarderen. © stad Landen

Landen wil een voorbeeld zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid : “Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte”

LandenIn juni 2021 werd de projectoproep ‘Groenblauwe dooradering in de bebouwde ruimte’ gelanceerd. De Vlaamse Regering investeert ruim 9,5 miljoen euro in groenblauwe dooraderingsprojecten die dit jaar opgestart worden. Een commissie van deskundigen beoordeelde 39 aanvragen en selecteerde uiteindelijk tien projectvoorstellen, die een subsidie en bijhorende begeleiding voor het Groenblauw dooraderingsproject krijgen. Landen werd geselecteerd als één van de ambitieuze Vlaamse steden en gemeentes die een voorbeeld willen zijn voor het onthardings- en vergroeningsbeleid van de Vlaamse Regering en de Blue Deal.

  1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
    Tweakers

    Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

    De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?