Het recyclagepark in Landen
Volledig scherm
Het recyclagepark in Landen © Bollen

Landen verlengt samenwerking met EcoWerf voor komende 18 jaar

LandenEcoWerf zal ook in 2022 instaan voor de afvalophaling en -verwerking in Landen. De gemeenteraad besliste om de samenwerking met het bedrijf te verlengen voor de komende 18 jaar. 

 1. 25 Truiense gezinnen moeten rottend appartementencomplex uiterlijk tegen zaterdag verlaten
  Sint-Truiden

  25 Truiense gezinnen moeten rottend appartemen­ten­com­plex uiterlijk tegen zaterdag verlaten

  De 25 Truiense gezinnen die eerder deze week op straat belandden, moeten uiterlijk tegen zaterdag hun onbewoonbaar verklaarde appartementencomplex op de Luikersteenweg verlaten. Dat heeft waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) officieel in een burgemeesterbesluit beslist. Om de bewoners toch zoveel mogelijk te ontlasten, belooft de stad hun verhuis volledig over te nemen in samenwerking met een verhuisfirma.
 2. Truienaars vieren olympische overwinning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Truiden!”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truienaars vieren olympische overwin­ning van stadgenote Nina Derwael: “Tweede feest als Nina terugkeert naar Sint-Trui­den!”

  De Truiense Nina Derwael (21) is olympisch kampioen, en dat hebben ook de Truienaars geweten. Zo kwamen liefst 60 Truiense supporters samen aan het Cosmo Café op de grote markt, waar uitbaters Jerome Fontaine en Quirine Quak de finale op twee grote schermen uitzond. Een feest dat helemaal losbarstte toen Derwael goud pakte. “Sommige supporters trokken zelfs hun schoen uit om bier uit hun hak te drinken.”
 1. REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Vond stoutmoedige ridder Raas zijn laatste rustplaats onder de kapel van Oetersloven? “Oudere Wellenaren denken nog altijd van wel”
  PREMIUM
  Wellen

  REEKS. Levende legendes in Vlaanderen: Vond stoutmoedi­ge ridder Raas zijn laatste rustplaats onder de kapel van Oeterslo­ven? “Oudere Wellenaren denken nog altijd van wel”

  Werd er onder de kapel van Oetersloven een ridder met zwaard, harnas én paard begraven die meer dan 500 jaar geleden opkwam voor het Wellense volk? Het is het volksverhaal bij uitstek dat rasechte Wellenaar en gids Jo Billen nog vaak in zijn gemeente hoort vertellen. Net zoals tal van bloederige redenen waarom de Oeterslovenstraat ook ‘de holle weg’ wordt genoemd, en hoe de ‘Moordkuil’ aan zijn gruwelijke naam kwam. Een legende, “maar waar een stuk waarheid in zit", zegt Billen. Lees meer over levende legendes in ons dossier.