Daags na de verwoestende overstroming in Pepinster begint men met de ravage op te ruimen.
Volledig scherm
Daags na de verwoestende overstroming in Pepinster begint men met de ravage op te ruimen. © © Stefaan Temmerman

Landen toont warm hart voor slachtoffers wateroverlast: “Maar vertrek niet zomaar naar de getroffen gebieden”

LandenHet stadsbestuur van Landen is fier en dankbaar voor de verschillende hulp- en solidariteitsacties die in een mum van tijd ontstonden. Alle hulp is nog steeds welkom al benadrukt de stad om niet zomaar naar de getroffen gebieden te vertrekken. “Wacht op een specifieke oproep van het Rode Kruis of van een gemeente om materiaal te doneren of te brengen”, aldus het stadsbestuur.

  1. Klaslokalen Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”
    PREMIUM
    Tienen

    Klasloka­len Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”

    De methodeschool Het Atelier in de Tramstraat in Tienen verwelkomde woensdagochtend haar 36 leerlingen en hun ouders in mineur. Amper een dag voor het begin van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat er op de school niet meer mag worden lesgeven. Leerlingen, ouders en leerkrachten hopen dat Het Atelier toch nog de erkenning krijgt. Want één ding is wel duidelijk : “Het is hier echt thuiskomen, iets wat ik nooit op een gewone school kon ervaren”, vertelt Jade (16).