Op de foto Julia Tulkens tijdens een voordracht
Volledig scherm
Op de foto Julia Tulkens tijdens een voordracht © Landen

Landen, Linter en Tienen organiseren opnieuw de poëziewedstrijd Julia Tulkens

Landen/Linter/TienenLinter, Tienen en Landen organiseren opnieuw de poëzieprijs Julia Tulkens. Voor het eerst kunnen er dit jaar ook cursiefjes worden ingestuurd. Dat zijn tekstjes over alledaagse gebeurtenissen die met - veelal scherpe - humor worden belicht. De wedstrijd wordt om de 2 jaar georganiseerd ter nagedachtenis van de dichteres uit Tienen. 

 1. Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen
  Limburg

  Voka - KvK Limburg lanceert campagne om vaccineren aan te moedigen

  Om de bereidheid tot vaccineren te stimuleren, lanceert Voka - Kamer van Koophandel Limburg een sensibiliseringscampagne. Aan de hand van een affiche kunnen werkgevers hun medewerkers overtuigen van het belang van een coronaprik. Daarnaast communiceert de werkgeversorganisatie actief naar haar leden en netwerk. “We willen onze samenleving en economie weer normaliseren en de kortste weg daarvoor is het vaccin”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten.
 2. 40 jaar oude computer werkt weer: “Het is een stukje nostalgie, telkens ik hem opzet, moet ik breed glimlachen”
  PREMIUM
  Aarschot/Zoutleeuw

  40 jaar oude computer werkt weer: “Het is een stukje nostalgie, telkens ik hem opzet, moet ik breed glimlachen”

  Philip Zvar (50) uit Aarschot is een gelukkig man. Enkele weken geleden was hij op zoek naar iemand die zijn PDC Clipper, zeg maar een soort laptop avant la lettre van 40 jaar geleden, kon herstellen en dat is intussen gelukt. Pascal Eraerts uit Zoutleeuw bracht redding en zorgde ervoor dat alles weer tip top in orde is. Philip is daar alvast heel blij mee: “Sommige programma’s die ik er destijds voor schreef werken zelfs nog”
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo