Barbara Specht van Logo Oost-Brabant en schepen Eddy Vandenbosch ondertekenden het charter.
Volledig scherm
Barbara Specht van Logo Oost-Brabant en schepen Eddy Vandenbosch ondertekenden het charter. © RV

Landen hernieuwt intentie om werk te maken van gezondere inwoners

De stad Landen heeft vandaag haar intentie hernieuwd om werk te maken van gezonde(re) inwoners. Schepen van Gezondheid en Welzijn Eddy Vandenbosch (L’anders) plaatste opnieuw zijn handtekening onder het charter ’Gezonde Gemeente’, samen met Barbara Specht van Logo Oost-Brabant. 

0 reacties

 1. Sint-Truiden voert strijd tegen sociale woningfraude op: “Zeker tientallen dossiers die we op buitenlandse eigendom gaan controleren”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den voert strijd tegen sociale woningfrau­de op: “Zeker tientallen dossiers die we op buitenland­se eigendom gaan controle­ren”

  Terwijl Vlaanderen harder inzet op de strijd tegen sociale woninfraude, belooft ook schepen van Sociaal Wonen Jelle Engelbosch (N-VA) voortaan systematische fraudeonderzoeken in Sint-Truiden bij huurders waarvan het vermoeden bestaat dat ze eigendom hebben in het buitenland. “Het is wraakroepend dat zij een sociale woning zouden bezetten, terwijl er meer dan 1.400 rechthebbende mensen op de wachtlijst staan.”
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Bloemenpracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips
  PREMIUM
  Hageland

  Bloemen­pracht in het Hageland: stap op de fiets en ontdek de mooiste bloesems met onze 8 tips

  Deze maand komen de bloesems weer piepen! Ideaal om in het Hageland te genieten van feeërieke natuurlandschappen, nu het sociale leven alweer op een laag pitje staat. Wij trokken de Brabantse wijngaarden in en stippelden een leuke fietsroute uit, goed voor zo’n anderhalf uur of 25,4 km fietsplezier in de beentjes. Onderweg ontdek je onder meer fruitdorp Glabbeek, de geboortestreek van Eddy Merckx, tal van kunstwerken en takeawaystops.
 2. Toch (school)bus voor inwoners van Wange
  Landen

  Toch (school)bus voor inwoners van Wange

  Vanaf 1 januari 2022 gaat De Lijn in heel Vlaanderen van start met plan ‘basisbereikbaarheid’. Hierdoor zal bus 348 binnenkort niet meer rijden. Er was sinds de goedkeuring van het openbaar vervoernetwerk op 13 oktober 2020 onduidelijkheid of er een schooldienst ging blijven in Wange. Ondertussen is het duidelijk dat een andere lijn de ritten van Tienen naar Landen zal overnemen. Hierdoor kunnen leerlingen en inwoners van Wange, Neerhespen en Overhespen ook in de toekomst gebruik maken van een schoolbus naar Landen, zoals ze dat vandaag doen met schoolbus 348. Het belangrijkste verschil is dat de bus al in Tienen vertrekt en niet (pas) in Overhespen. Bijkomende details worden verder uitgewerkt.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?