In verschillende steden en gemeenten, net als in onze buurlanden, wordt de straatverlichting al jaren gedoofd.
Volledig scherm
In verschillende steden en gemeenten, net als in onze buurlanden, wordt de straatverlichting al jaren gedoofd. © RV

Landen dooft openbare verlichting ‘s nachts vanaf 1 december

LandenHet energieprijzendebat is actueler dan ooit. Ook voor lokale besturen wordt de druk op de meerjarenplanning enorm. Zo betaalde Landen bijvoorbeeld in 2021 ongeveer 130.000 euro voor de straatverlichting, terwijl de kosten voor 2022 op 465.000 euro worden geraamd. Landen neemt maatregelen om de toenemende energiekosten aan te passen. De gemeente zal vanaf 1 december de lichten doven tussen 23 uur en 5 uur, behalve vrijdag- en zaterdagnacht.

 1. Jan (58) en Peggy (58) moeten bekende taverne De Melver verplicht sluiten: “Dit is keihard, maar het gebouw staat op instorten”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Jan (58) en Peggy (58) moeten bekende taverne De Melver verplicht sluiten: “Dit is keihard, maar het gebouw staat op instorten”

  Het nieuwe jaar is nog maar net gestart en taverne De Melver in Sint-Truiden moet nu al een zware klap verwerken. Zo kregen uitbaters Jan Gilen (58) en Peggy Boden (58) afgelopen week een e-mail van Brouwerijen Alken-Maes met het schrikwekkende nieuws dat hun café met onmiddellijke ingang moet sluiten. Reden? Het dak en de buitenmuren staan op instorten. “Al 37 jaar werken we hier met hart en ziel... Moeten wij ons nu voorbereiden op het einde?”
 2. Sint-Truiden viert dubbel feest op Gala van de Gouden Schoen: “Truienaars Mignolet en Vrancken worden in februari gehuldigd!”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den viert dubbel feest op Gala van de Gouden Schoen: “Truienaars Mignolet en Vrancken worden in februari gehuldigd!”

  Niet één, maar wel twee keer viel een Truienaar in de prijzen op het Gala van de Schoen. Simon Mignolet werd - niet helemaal onverwacht - bekroond tot winnaar van de Gouden Schoen 2022. Maar ook Wouter Vrancken uit Brustem, coach van KRC Genk, sleepte een prijs in de wacht. Hij werd Coach van het Jaar. Op 11 februari organiseert de stad Sint-Truiden een huldigingsfeest voor de twee laureaten.