Des te meer doelpunten de Rode Duivels scoren in een gewonnen wedstrijd, des te hoger de korting in Plopsaqua Landen-Hannuit.
Volledig scherm
Des te meer doelpunten de Rode Duivels scoren in een gewonnen wedstrijd, des te hoger de korting in Plopsaqua Landen-Hannuit. © Photo News

Korting in Plopsaqua Landen-Hannuit dankzij scorende Rode Duivels

 1. RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten
  Tienen

  RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatie­ve patiënten

  Een naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”.
 2. Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigingen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteindelijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”
  PREMIUM
  Hasselt/Sint-Truiden

  Pukkelpop drukt pauzeknop in, lokale verenigin­gen brengen begrip op voor beslissing: “Gaat festival uiteinde­lijk niet door? Dan vinden wij wel oplossing om rond te komen”

  Pukkelpop heeft tijdelijk de opbouw én de ticketverkoop van het festival stilgelegd, in afwachting van meer duidelijkheid rond de teststrategie. Het woord afgelasting wordt niet in de mond genomen, maar het zou wel een domper zijn voor de lokale verenigingen moest dat werkelijkheid worden. Al lijken zij begrip op te kunnen brengen voor dat scenario. “Tien jaar geleden hebben al de storm meegemaakt op Pukkelpop, waarbij er mensenlevens zijn gevallen. Zulke dingen wil je gewoon niet meemaken. Gezondheid en veiligheid staan voor ons altijd voorop”, klinkt het.
 1. Gete valt niet te bedwingen
  Landen

  Gete valt niet te bedwingen

  Ook Landen kreeg het vandaag hard te verduren door de hevige regenval. Maar niet enkel de regen van vanochtend, maar ook de hoge waterstand van de Gete deed inwoners vrezen voor waterellende. Helaas werd hun vrees waarheid en in de loop van de dag trad de Gete uit haar oevers. Bewoners van de Eeuwfeeststraat, Broekstraat en Getestraat kwamen - opnieuw - onder water te staan. Voor de derde keer al op korte tijd. Ook de ‘vaderlanders’ waren niet tegen het stijgende water opgewassen. De brandweer plaatste wel wat pompen om (nog meer) water uit woningen te houden, al was het eerder dweilen met de kraan open.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”