Kobe Lecompte.
Volledig scherm
Kobe Lecompte.

Kobe Lecompte start online ondersteuning
voor alcoholisten: “Schrijnend te zien hoeveel mensen nu hervallen”

Kobe Lecompte richtte onlangs een AA-afdeling op in Landen, maar door het coronavirus kunnen er geen fysieke bijeenkomsten meer plaatsvinden. Dus start hij met online ondersteuning en dat is meer dan nodig, merkt hij. “Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen er hervallen in deze moeilijke periode, maar het is ook beangstigend hoe mensen in deze periode meer gaan drinken.”

 1. Bestuurder onder invloed van drugs, andere bestuurder heeft ketamine op zak
  Diest/Landen

  Bestuurder onder invloed van drugs, andere bestuurder heeft ketamine op zak

  Bij een controle op Schoonaerde in Diest werden zaterdagnamiddag 29 bestuurders onderworpen aan een alcoholcontrole. Allen testten negatief. Een 30-jarige man uit Landen was echter onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Er waren ook twee boetes voor het niet gebruiken van een kinderzitje. Een 21-jarige uit Diest had dan weer een gebruikershoeveelheid Ketamine op zak .
 2. Klaslokalen Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”
  PREMIUM
  Tienen

  Klasloka­len Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”

  De methodeschool Het Atelier in de Tramstraat in Tienen verwelkomde woensdagochtend haar 36 leerlingen en hun ouders in mineur. Amper een dag voor het begin van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat er op de school niet meer mag worden lesgeven. Leerlingen, ouders en leerkrachten hopen dat Het Atelier toch nog de erkenning krijgt. Want één ding is wel duidelijk : “Het is hier echt thuiskomen, iets wat ik nooit op een gewone school kon ervaren”, vertelt Jade (16).