Kobe Lecompte.
Volledig scherm
Kobe Lecompte.

Kobe Lecompte start online ondersteuning
voor alcoholisten: “Schrijnend te zien hoeveel mensen nu hervallen”

Kobe Lecompte richtte onlangs een AA-afdeling op in Landen, maar door het coronavirus kunnen er geen fysieke bijeenkomsten meer plaatsvinden. Dus start hij met online ondersteuning en dat is meer dan nodig, merkt hij. “Het is schrijnend om te zien hoeveel mensen er hervallen in deze moeilijke periode, maar het is ook beangstigend hoe mensen in deze periode meer gaan drinken.”

 1. Alles wat je moet weten als je naar Suikerrock komt
  PREMIUM
  Tienen

  Alles wat je moet weten als je naar Suikerrock komt

  Suikerrock gaat voor het eerst door op het Bietenplein, aan de achterzijde van de Tiense Suikerraffinaderij in Tienen. Maar hoe kom je best naar de nieuwe locatie? Er wordt dit jaar meer dan ooit ingezet op duurzaam vervoer. De hoofdingang aan het einde van de Bietenweg ligt op wandelafstand van het centrum van Tienen en is makkelijk bereikbaar via verschillende fiets- en wandelroutes. Maar ook met de wagen of de gratis shuttledienst kan je mee komen feesten.
 2. Truiense apotheek biedt klanten extra service aan via automaat: “Condooms, corona- en zwangerschapstesten blijken meest gekochte producten”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense apotheek biedt klanten extra service aan via automaat: “Condooms, corona- en zwanger­schaps­tes­ten blijken meest gekochte producten”

  Dringend een muggenproduct nodig in het holst van de nacht? Of geraak je net niet op de tijd bij de apotheek voor je medicatie op voorschrift? Bij Apotheek Noben in Sint-Truiden zijn zo’n noodsituaties voortaan van de baan door hun gloednieuwe automaat. “Klanten geven hun code in via het scherm en krijgen even later hun voorgeschreven medicatie uit de automaat”, legt apotheker Eline Beckers uit. “Maar dat de automaat de persoonlijke service kan vervangen? Nee, daar geloof ik niet in. Dit is eerder een toevoeging om tijd te winnen.”