Kinderen van internaat De Kolifant protesteerden tegen de sluiting door spandoeken op te hangen aan de gevel van het gebouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen van internaat De Kolifant protesteerden tegen de sluiting door spandoeken op te hangen aan de gevel van het gebouw. © rv

Internaat De Kolifant sluit, maar directie lijkt geen protest van kwetsbare kinderen te dulden: “Jullie hebben er alle belang bij om ervoor te zorgen dat ze zich behoorlijk gedragen”

LandenHet internaat De Kolifant in Landen sluit eind dit schooljaar definitief de deuren. De directie beloofde eerder de leerlingen en ouders te begeleiden en te zorgen voor een nieuwe opvangplaats. Daar blijkt niets van waar. Ook de kinderen protesteerden tegen de sluiting door spandoeken tegen de gevel van het internaat te hangen. Maar vandaag waren die al weggehaald door de directie, die daarna nog een boze dreigmail stuurde.

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.
 3. Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroeders met hun glas wijn in de hand kennen”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Van de rechtbank naar museum De Mindere voor Tony Heeren (66): “Als stagiair-advocaat leerde ik de minderbroe­ders met hun glas wijn in de hand kennen”

  Hij was voorzitter van de Limburgse rechtbank en is dat nu van museum De Mindere in Sint-Truiden. Voormalig onderzoeksrechter Tony Heeren (66) startte zijn loopbaan zo’n 40 jaar geleden vlak bij de Truiense minderbroeders. Hij keert nu terug naar de site met een team vol jong talent om het museum de toekomst in te loodsen. “De Mindere mag gerust wat meer op de kaart gezet worden.”
 1. Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Den Druppel tot de Heldenbar: in deze 6 zomerbars in Leuven en het Hageland waan je je deze zomer op een heerlijke vakantie

  De zomer komt weer stilaan in zicht en dus zijn heel wat steden, gemeenten en horeca-uitbaters al volop bezig met de voorbereidingen van hun zomerbar. Her en der duiken ze deze zomervakantie weer op, maar in welke pop-ups kan je nu eigenlijk terecht? Wij zochten het uit. Maak kennis met zes sfeervolle zomerbars in Leuven en het Hageland en hun initiatiefnemers.