Gary Peeter (CD&V), schepen van Culuur, bij een van de kunstwerken op de nieuwe Julia Tulkens poëziewandeling.
Volledig scherm
Gary Peeter (CD&V), schepen van Culuur, bij een van de kunstwerken op de nieuwe Julia Tulkens poëziewandeling. © Stad Landen

Inhuldiging vernieuwde Julia Tulkenspoëziewandeling

LandenIn 2021 organiseert Landen de driejaarlijkse poëzieprijs Julia Tulkens. De Landense cultuurdienst wil deze editie niet zomaar laten voorbijgaan. Zo wordt de bestaande poëziewandeling rond de dichtwerken van Julia Tulkens helemaal vernieuwd. De wandeling zal via een andere route verlopen en nieuwe panelen, gedichten en kunstwerken bevatten.

 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons:
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Truienaren laten dieren zegenen door pater Frans
  Sint-Truiden

  Truienaren laten dieren zegenen door pater Frans

  Naar aanleiding van Werelddierendag op maandag 4 oktober en het feest van Sint-Franciscus organiseerde de pastorale eenheid St-Trudo deze zondagmiddag een dierenzegening. Mensen uit Sint-Truiden en omstreken konden zich tussen 15 uur en 16.30 uur met hun hond, kat, hamster, paard of ander dier aanmelden aan het Sint-Gangulfusplein. Pater Frans deed dan vervolgens een zegegebed over de dieren. Er waren ook een aantal medewerkers van het dierenasiel aanwezig.