De politie onderzoekt de zaak.
Volledig scherm
De politie onderzoekt de zaak. © Bollen

Inbrekers viseren tuinhuisjes

 1. Provincie Limburg richt meldpunt op om bacterievuur te bestrijden: “Om Haspengouws landschap te beschermen”
  Haspengouw

  Provincie Limburg richt meldpunt op om bacterie­vuur te bestrijden: “Om Haspen­gouws landschap te beschermen”

  De provincie Limburg lanceert een meldpunt waar je terecht kunt voor adviesvragen en het signaleren van planteninfecties, zoals bacterievuur. “Indien nodig worden ook interventies uitgevoerd om verdere besmetting en verspreiding tegen te gaan”, zegt gedeputeerde van Landbouw en Platteland Inge Moors (CD&V). Verder is ook financiële ondersteuning op komst voor regelmatig onderhoud van ziektegevoelige planten en bomen.
 2. Uitbaters Station Racour blikken terug op de coronacrisis: “Al die regelgevingen... een mens zou voor minder ontsporen”
  PREMIUM
  Landen

  Uitbaters Station Racour blikken terug op de coronacri­sis: “Al die regelgevin­gen... een mens zou voor minder ontsporen”

  Vakantiegangers kunnen al meer dan tien jaar terecht in het voormalige treinstation van Racour. Uitbaters Jo Uytterhoeven en Hilde Pottel bieden er vakantieverblijven aan in echte, authentieke treinstellen. Maar al die ervaring ten spijt konden ook zij de crisis niet ontlopen. Intussen begint de toeristische sector stilaan terug te draaien. Volgens Jo Uytterhoeven onderstreepte de lockdown het belang van samenwerken, maar ook hoe passief onze regering zich kan opstellen in een crisissituatie.
 3. Stad Landen ruimt ‘weesfietsen’ op aan station
  Landen

  Stad Landen ruimt ‘weesfiet­sen’ op aan station

  Het Landens stadsbestuur stelt vast dat in de fietsstalling aan het station van Landen almaar meer fietsen blijven staan. Het gaat doorgaans om fietsen die niet meer in optimale staat verkeren: een kapot zadel, lekke band of doorgeroest. De komende week krijgen deze fietsen een label en worden donderdag 17 juni opgeruimd. Tot dan krijgt iedereen de kans om zijn fiets uit de stalling te verwijderen. Indien je de fiets toch niet tijdig hebt kunnen weghalen, kan je nadien contact opnemen het stadsmagazijn: 011 78 94 50.
 4. Cosmo Café zorgt voor feestelijk EK-dorp met Chicaz Beauty Bar en café Bistroke: “Waar Truienaars het ‘normale’ leven weer stilaan kunnen oppikken”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Cosmo Café zorgt voor feestelijk EK-dorp met Chicaz Beauty Bar en café Bistroke: “Waar Truienaars het ‘normale’ leven weer stilaan kunnen oppikken”

  Truiense voetbalfans die nog de perfecte locatie zoeken om zaterdag voor onze Rode Duivels te supporteren, onthouden best één adres: de Groenmarkt. Daar slaan Cosmo Café, Chicaz Beauty Bar en café Bistroke de handen in elkaar voor een feestelijk EK-dorp...op hun eigen terras. Denk aan grote TV-schermen, een kwalitatief driegangenmenu én een make-upstand om zeker die Belgische driekleur op je gezicht te laten toveren.