De politie onderzoekt de zaak verder.
Volledig scherm
De politie onderzoekt de zaak verder. © Bollen

Inbrekers moeten zonder buit afdruipen

LandenIn een woning in Landen braken dieven zondag in. De daders raakten de woning binnen, maar moesten zonder buit afdruipen.

 1. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.
 2. Veerle Heeren neemt afscheid van voorganger Jef Cleeren: “Hij was een bijzondere man”
  Sint-Truiden

  Veerle Heeren neemt afscheid van voorganger Jef Cleeren: “Hij was een bijzondere man”

  Jef Cleeren is in de nacht van vrijdag op zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. Hij was burgemeester van Sint-Truiden tussen 1977 en 1994 en droeg tegenwoordig de titel van ‘ereburgemeester’. Huidig burgemeester Veerle Heeren (CD&V) kende haar voorganger zeer goed. Eind 2018 voltrok ze zelfs zijn huwelijk. Nu neemt ze afscheid van de kleurrijke ereburgemeester. “Jef hield van onze stad”, vertelt Heeren.
 1. RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”
  TV

  RECENSIE. ‘Anne Boleyn’: “Een royaal gemiste kans”

  Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. ‘Anne Boleyn’, een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Stad werkt aan veilige schoolomgevingen
  Landen

  Stad werkt aan veilige schoolomge­vin­gen

  In het kader van ‘Duurzaam naar school’, wil de stad Landen de schoolomgevingen nog beter in beeld brengen. “ Naast de gekende Octopuspalen willen we nu bijkomend inzetten op veelkleurige wegmarkeringen die de weggebruiker er extra attent op maken dat ze een schoolomgeving naderen” zegt Saartje Ieven, schepen bevoegd voor onderwijs. “Met onder meer ‘zone 30' en ‘school’ in grote blokken op de weg worden bestuurders aangemaand hun rijgedrag aan te passen.”