Esther Brouwer van de dienst welzijn en bevoegd schepen Lore Fourie (CD&V).
Volledig scherm
Esther Brouwer van de dienst welzijn en bevoegd schepen Lore Fourie (CD&V). © Stad Landen

Heropstart praatavonden voor anders- en Nederlandstalige in Landen

LandenDe dienst welzijn organiseert al enkele jaren praatavonden voor anders- en Nederlandstaligen. Hiermee willen ze deze mensen de kans geven om op een laagdrempelige en ongedwongen manier de Nederlandse taal te oefenen. Na een reeks van digitale praatavonden kunnen de avonden terug fysiek doorgaan. 

 1. De Referendumpartij Landen wil fusie met Gingelom concreet maken: “Er zijn genoeg overeenkomsten aan te duiden”
  PREMIUM
  Landen

  De Referendum­par­tij Landen wil fusie met Gingelom concreet maken: “Er zijn genoeg overeenkom­sten aan te duiden”

  Nu gemeenten de kans krijgen om vrijwillig te fuseren, willen sommigen lokale partijen hier ook concreet werk van maken. Zo spoort De Referendumpartij Landen al enige tijd aan op een fusie met de Limburgse buurgemeente Gingelom. Bart Neys, oprichter van De Referendumpartij, is alvast overtuigd dat de omwonenden maar al te graag de barrière tussen beiden provincies willen doorbreken. “De eerste reacties zijn alvast positief. Via een volksbevraging willen we onze hypothese nog meer onderzoeken”, klinkt het bij De Referendumpartij.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.