Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © rv

Herfstconcert met bezoek van harmonie uit Eindhout

LandenNa lang wachten kunnen de Concertband en de Jeugdconcertband van Landen opnieuw een herfstconcert organiseren. Dit keer krijgen ze versterking uit Eindhout. Op 16 oktober kan je komen genieten van de muziek.

 1. Boze boeren met onzekere toekomst veroorzaken heel wat fileleed met tractorcolonne
  PREMIUM
  Tienen

  Boze boeren met onzekere toekomst veroorza­ken heel wat fileleed met tractorco­lon­ne

  In alle Vlaamse provincies vonden woensdag tractorenacties plaats onder de slogan #geefboerentoekomst. De onvrede in de landbouwsector is te wijten aan het uitblijven van een definitief stikstofkader. “We willen meewerken aan oplossingen, maar accepteren niet dat de overheid ons laat stikken”, zeggen Boerenbond, Ferm en Groene Kring. In Vlaams-Brabant verzamelden de boeren uit onze provincie voor een ‘stille’ optocht. Ruim 200 boeren hadden toegezegd om aan de actie deel te nemen.
 2. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.