De Amerikaanse zeearend Ragna is al een maand vermist.
Volledig scherm
PREMIUM
De Amerikaanse zeearend Ragna is al een maand vermist. © Bollen

Heeft u Ragna, de ontsnapte Amerikaanse zeearend, gezien? “Probeer hem zeker niet zelf te vangen”

Landen/Linter/Zoutleeuw/Hoegaarden/TienenDe zoektocht naar Ragna, de Amerikaanse zeearend die een maand geleden ontsnapte tijdens een demonstratie in Ronneburg in Duitsland, heeft helaas nog niets opgeleverd. Vorige week dook de roofvogel plots op in Orsmaal bij Linter en woensdag en donderdag werd hij gespot in Landen. De eigenaar schakelde valkenier Ralf Rallinger in om het dier op te sporen en terug te halen. Ralf roept nu op zijn beurt de hulp van onze lezers in. “Maar drijf Ragna zeker niet in het nauw.”

 1. Animal Rescue Service bevrijdt havik uit AVEVE-verdeelpunt met behulp van heftruck
  Landen

  Animal Rescue Service bevrijdt havik uit AVE­VE-verdeel­punt met behulp van heftruck

  Afgelopen weekend kreeg vzw Animal Rescue Service een oproep in verband met een havik. De roofvogel belandde in één van de magazijnen van AVEVE in Landen, waarschijnlijk tijdens de achtervolging van een prooi. Omdat de vogel zich in de meer dan 10 meter hoge nok bevond van het magazijn, werd het geen gemakkelijke opdracht voor de hulpdienst. Enkele AVEVE-medewerkers schakelden zowel een hef- als reachtruck in om dichterbij de vogel te geraken. Na drie kwartier kon Animal Rescue het dier vangen en meteen weer vrijlaten.
 1. Drie gewonden bij kop-staart aanrijding
  Landen

  Drie gewonden bij kop-staart aanrijding

  Op de Hannuitsesteenweg in Landen gebeurde dinsdagavond rond 17.40 uur een kop-staart-aanrijding waarbij drie personen gewond raakten. Een 39-jarige dame uit Hannuit raakte gewond aan de nek en werd ter verzorging overgebracht naar de spoeddienst in het ziekenhuis van Waremme voor de nodige verzorging. Een 30-jarige bestuurder uit Herstal bleef ongedeerd. Een 46-jarige bestuurster en haar 15-jarige dochter raakten lichtgewond maar wensten geen ziekenwagen. Indien nodig zouden ze zelf een dokter raadplegen. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.