De verdachte moet zich in december voor de strafrechter verantwoorden.
Volledig scherm
De verdachte moet zich in december voor de strafrechter verantwoorden. © Bollen

Hardleerse winkeldief mag voor strafrechter verschijnen

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. ‘Opgepast: overstekende katten’. Bewoners plaatsen eigen verkeersbord in voortuin, en dat heeft ongekende gevolgen: “Iederéén wil nu zo’n bord”
  PREMIUM
  Tienen

  ‘Opgepast: oversteken­de katten’. Bewoners plaatsen eigen verkeers­bord in voortuin, en dat heeft ongekende gevolgen: “Iederéén wil nu zo’n bord”

  Het zijn echte dierenvrienden, Selien Brants (24) en Peet Bui-Vandeput (26) uit de Desselhaegenstraat in Vissenaken bij Tienen. Na een tragisch ongeval met de kitten van Selien’s zus, vreesde het koppel voor hun katten. Eventjes gaan aankloppen bij het bedrijf van papa-lief, en die maakte sito presto een speciaal verkeersbord: op de gevarendriehoek staat een overstekende kat afgebeeld. “We willen de mensen erop wijzen dat hier in de buurt katten lopen en men liefst rustiger gaat rijden voor het welzijn van mens en dier. Met dit bordje hopen we drama’s te vermijden.” En het bord oogstte onverhoopt succes...
 1. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre

 2. Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavaccin Qmusic

  Yente (17) kreeg vandaag al eerste Vlaamse tiener zijn coronavac­cin