In De Beemden in Landen is het leuk spelen in het water.
Volledig scherm
In De Beemden in Landen is het leuk spelen in het water. © Bollen

Hageland zet zich schrap voor hittegolf

Vandaag kregen we al een voorproefje van de hittegolf, die de komende dagen nog wat verder aanzwelt. Het was dus voor mens en dier zoeken naar verkoeling. Dat kon bijvoorbeeld in het zwembad van Landen, dat door de stad gratis toegankelijk werd gemaakt voor haar inwoners.

  1. ASSISEN. Beschuldigde (74) die ex-paracommando neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    ASSISEN. Beschuldig­de (74) die ex-paracomman­do neerstak met koksmes na jarenlange burenruzie: “Hij was aan het roepen, tieren en obscene gebaren aan het maken”

    Wat is er in de Liefkensrode in het Vlaams-Brabantse Kortenaken op 30 juli 2016 precies gebeurd? De toen 70-jarige Roger Putseys stak zijn buurman neer met een koksmes uit zijn koffer. Aan de basis van de vete lag een jarenlange twist over gerooide bomen op hun aangrenzende percelen. Beschuldigde Putseys, ondertussen 74 en vrij zonder voorwaarden, werd maandag verhoord over de feiten door assisenvoorzitter Peter Hartoch. Putseys staat deze week in Leuven terecht voor doodslag op zijn buurman van 56, ex-para Luc Dams.
  2. De coronacijfers in Landen van zondag 4 oktober

    De coronacij­fers in Landen van zondag 4 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Landen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Landen op 93 te liggen. Omdat Landen meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.