Zeearend ontsnapt.
Volledig scherm
Zeearend ontsnapt. © Bollen

Gezocht: ontsnapte Amerikaanse zeearend die boven Vlaanderen vliegt. “Hoe tammer het dier, hoe gevaarlijker”

LandenPolitie Getevallei laat weten dat er in de omgeving van Landen momenteel een ontsnapte zeearend op bezoek is uit Duitsland. Het gaat om een Amerikaanse zeearend die ontsnapt is op een show in het Duitse Essen. Het dier is gechipt waardoor de eigenaar de locatie ongeveer kan achterhalen, maar helaas zit er wel wat vertraging op de verbinding. De zeearend zou het laatst gezien zijn in Landen. 

  1. Postkantoor Linter is bron van ergernis bij inwoners: “We brengen misschien niet evenveel op als grotere gemeenten, maar wij zijn óók klanten, hé”
    PREMIUM
    Linter

    Postkan­toor Linter is bron van ergernis bij inwoners: “We brengen misschien niet evenveel op als grotere gemeenten, maar wij zijn óók klanten, hé”

    Ronny Puyneers (Open Vld) is allerminst tevreden met de huidige dienstregeling van het postkantoor in Linter. Naar eigen zeggen is het kantoor een bron van ergernis bij heel wat inwoners omdat het al te vaak onverwachts de deuren sluit. Bovendien laten de reguliere openingsuren ook te wensen over. “Met de huidige regeling is het kantoor per week nog geen 15 uren open”, stelt Puyneers vast.