Zit er al dan niet asbest in de loodsen op domein Het Park in Landen?
Volledig scherm
PREMIUM
Zit er al dan niet asbest in de loodsen op domein Het Park in Landen? © Dirk Desmet

Gewezen PVV-schepen maakt zich zorgen over de loods waarin het vaccinatiecentrum komt in Landen: “Op het domein is asbest aanwezig”

Landen“Het voorziene vaccinatiecentrum in domein Het  Park in Landen baart mij zorgen. Er is asbest aanwezig en bovendien ligt de ingang in een zeer gevaarlijke bocht. Ik vind deze locatie niet geschikt.” Dat zegt Joseph Peeters (69), gewezen Landense schepen van Openbare Werken en Ruimtelijke Ordening voor de toenmalige PVV  en gewezen advocaat. Hij stuurde de hogere overheden een mail om zijn bezorgdheid te delen. “Als 69-jarige behoor ik tot de risicogroep en nu moet ik mij laten inenten in een omgeving waar ik mij echt zorgen om maak.” Huidig burgemeester Gino Debroux (L’anders) ontkent dat er een probleem zou zijn. 

 1. Voordelig naar het vaccinatiecentrum kan met de “VacciTaxi”
  Tienen/Landen/Boutersem/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Kortenaken/Geetbets

  Voordelig naar het vaccinatie­cen­trum kan met de “VacciTaxi”

  Acht gemeenten van de Eerstelijnszone Zuidoost Hageland slaan de handen in elkaar en bieden met het project ‘Vaccitaxi’ 65-plussers de gelegenheid om tegen een voordelig tarief een taxi te nemen naar de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. In overleg met de burgemeesters uit de regio werd een uniform tarief van 5 euro per persoon (heen- en terugrit inbegrepen) vastgelegd.
 1. Indrukwekkende timelapse laat zien hoe slecht sigarettenpeuken zijn voor de natuur
  Play
  Onze Natuur

  Indrukwek­ken­de timelapse laat zien hoe slecht sigaretten­peu­ken zijn voor de natuur

 2. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis