De Gete trad uit haar oevers.
Volledig scherm
De Gete trad uit haar oevers. © Bollen

Gete valt niet te bedwingen

 1. Klaslokalen Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”
  PREMIUM
  Tienen

  Klasloka­len Het Atelier blijven leeg op 1 september: “Vreselijk als ze hier geen les meer mogen geven, want hier voelde ik me goed in mijn vel”

  De methodeschool Het Atelier in de Tramstraat in Tienen verwelkomde woensdagochtend haar 36 leerlingen en hun ouders in mineur. Amper een dag voor het begin van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat er op de school niet meer mag worden lesgeven. Leerlingen, ouders en leerkrachten hopen dat Het Atelier toch nog de erkenning krijgt. Want één ding is wel duidelijk : “Het is hier echt thuiskomen, iets wat ik nooit op een gewone school kon ervaren”, vertelt Jade (16).
 2. Vrijwilligers Landens vaccinatiecentrum in de kijker tijdens Week van de Duurzame Gemeente
  Landen

  Vrijwilli­gers Landens vaccinatie­cen­trum in de kijker tijdens Week van de Duurzame Gemeente

  De stad Landen neemt voor de derde keer op rij deel aan de Week van de Duurzame Gemeente. In het kader van de campagne selecteert het stadsbestuur elk jaar een groep lokale, duurzame helden. Dit jaar koos ze voor de vele vrijwilligers die het afgelopen anderhalf hun hulp aanboden in het vaccinatie-, test-, call- en schakelzorgcentrum. Tijdens de week krijgen de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen extra aandacht via verschillende activiteiten.