Het participatiemoment zal doorgaan op donderdag 20 oktober om 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het stadhuis.
Volledig scherm
Het participatiemoment zal doorgaan op donderdag 20 oktober om 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het stadhuis. © stad Landen

Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan RUP 'Sint Gitter’

LandenDe stad Landen wil voor de uitvoering van een afgeleverd positief planologisch attest een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opmaken ‘RUP Sint Gitter’. Op 31 mei 2022 heeft het college van burgemeester en schepen de startnota en procesnota over het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan RUP ‘Sint Gitter’ goedgekeurd en is het planproces formeel gestart.

 1. Bestuur Landen werkt aan maatregelen om gevolgen van extreme weersomstandigheden op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”
  Landen

  Bestuur Landen werkt aan maatrege­len om gevolgen van extreme weersom­stan­dig­he­den op te vangen: “We willen inwoners stimuleren om actief mee te werken”

  Lange droogtes en lage grondwaterstanden, korte maar extreem hevige regenval met de bijhorende overstromingen. De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, ook in Landen. Helaas zullen deze omstandigheden in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid vaker voorkomen. Lokaal bestuur Landen werkt aan maatregelen om de gevolgen hiervan zo goed mogelijk op te vangen.
 2. Gezinsuitbreiding bij STVV: Binkie wordt vader van 1.000 schattige mini-Binkies
  Sint-Truiden

  Gezinsuit­brei­ding bij STVV: Binkie wordt vader van 1.000 schattige mi­ni-Bin­kies

  Een stevige gezinsuitbreiding bij de STVV-familie: clubmascotte Binkie en zijn echtgenote Binkini werden de fiere ouders van 1.000 mini-Binkies. De knuffelbeertjes vieren hun ‘babyborrel’ tijdens de thuiswedstrijd tegen Zulte-Waregem, maar je kan hen vanaf vandaag al ontdekken in de fanshop en webshop van STVV. Doelman Jo Coppens overhandigde de eerste Binkie-knuffel op Stayen aan Jules Stiers, één van de jongste abonnees van de club.