Feest aan de Molen is aan zijn vijftiende editie toe.
Volledig scherm
Feest aan de Molen is aan zijn vijftiende editie toe. © Bollen

Feest aan de Molen viert 15de editie

Op zondag 4 augustus kan je in het Rufferdingepark terecht voor de vijftiende editie van het feest van de molen. Omdat Landen een Straffe Streek Gemeente is, wordt er tijdens deze jaarlijkse hoogmis ook heel wat aandacht besteed aan streekproducten. 

 1. De coronacijfers in Landen van zondag 4 oktober

  De coronacij­fers in Landen van zondag 4 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Landen minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 15. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Landen op 93 te liggen. Omdat Landen meer dan 50 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 3. Als het aantal gevallen zou stijgen tot boven de 100, zal de gemeente terechtkomen in het volgende en hoogste alarm niveau. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Gemeenteraad Sint-Truiden geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoerplan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaanbod voor Haspengouw komt”

  Gemeente­raad Sint-Trui­den geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoer­plan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaan­bod voor Haspengouw komt”

  De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond gunstig advies gegeven voor het Openbaar Vervoerplan 2021. De stad doet dat wel enkel op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beter aanbod aan treinverbindingen in de regio Haspengouw. Verder vraagt het bestuur een kernnetlijn kwalificatie voor de buslijn tussen Landen en Sint-Truiden in een halfuur-frequentie, alsook een reguliere lijnverbinding met Heers.
 3. LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”
  PREMIUM

  LEKKER LOKAAL. Restaurant ‘In de Zon’ is nieuwe culinaire hotspot: “Van verse gamba’s tot botermalse steak op houtvuur”

  De Heuvelstraat in Tielt-Winge heeft een ferme opwaardering gekregen. Restaurant ‘In de Zon’ opende er vorige maand de deuren. Het oude café werd omgetoverd tot een fris etablissement. Bij het binnenkomen is het open houtvuur in de keuken de absolute blikvanger. Het zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor lekker gegrilde stukken vis en vlees op je bord.