Voorzitter Alex Dekens van AtRuNe geflankeerd door paashaas en -eekhoorn tijdens de paasactiviteit.
Volledig scherm
Voorzitter Alex Dekens van AtRuNe geflankeerd door paashaas en -eekhoorn tijdens de paasactiviteit. © RV

Eerste editie paasontbijt AtRuNe groot succes

 1. Maandag extra gemeenteraad in Sint-Truiden over vroegtijdige vaccinatie Heeren
  Sint-Truiden
  29

  Maandag extra gemeente­raad in Sint-Trui­den over vroegtijdi­ge vaccinatie Heeren

  Een extra gemeenteraad in Sint-Truiden op 10 mei moet meer duidelijkheid scheppen over het al dan niet aanblijven van burgemeester Veerle Heeren. De CD&V-politica ligt al dagen onder vuur na haar vroegtijdige vaccinatie. Ook verschillende familieleden, buren en kabinetsmedewerkers kregen in maart - veel vroeger dan voorzien - een prik . “De burgemeester zal aanwezig zijn om alles van A tot Z op tafel te leggen en alle vragen te beantwoorden", verzekert partijgenoot Bert Stippelmans, voorzitter van de gemeenteraad.
 2. Huiszoeking bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”
  Play

  Huiszoe­king bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”

  “Dat de politiek het gerecht inschakelt om een journalist de mond te snoeren, vind ik een verkeerd signaal”, zegt Dirk Selis (46). Bij de Truiense journalist, die als eerste de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Veerle Heeren ontving, werd donderdagavond een huiszoeking uitgevoerd, om zijn bronnen te achterhalen. Die worden verdacht van schending van het medische beroepsgeheim en hacking.
 1. Ook Open VLD-schepen Pascy Monette kreeg al coronaprik in het geniep. Vanavond volgt “gepaste uitleg”
  Sint-Truiden

  Ook Open VLD-sche­pen Pascy Monette kreeg al coronaprik in het geniep. Vanavond volgt “gepaste uitleg”

  Ook Pascy Monette, Open VLD-schepen van Eenzaamheid voor de stad Sint-Truiden, heeft zijn coronavaccin in alle discretie vroegtijdig gekregen. Dat meldt Het Nieuwsblad. “Die geheime prik kan zeker een verklaring zijn van waarom Open VLD al die tijd zo rustig bleef in dit dossier”, reageert Ludwig Vandenhove, voorzitter van oppositiepartij Vooruit. Pascy Monette zou tijdens de extra gemeenteraad vanavond zelf “een gepaste uitleg geven”.
 2. DJ Jonas voorziet leegstaand zwembad van muzikaal afscheidsfeest: “Unieke locatie om te mogen draaien”
  PREMIUM
  Landen

  DJ Jonas voorziet leegstaand zwembad van muzikaal afscheids­feest: “Unieke locatie om te mogen draaien”

  Het stedelijk zwembad in Landen krijgt een muzikaal afscheidsfeest. Door de komst van Plopsaqua in de buurt geraakte het stedelijk zwembad in onbruik, met leegstand tot gevolg. Toch blijft het voor velen een dierbare plek. DJ Jonas uit Landen dook maar al te graag het lege bad in om er en dj-set op te nemen. Het resultaat kan je aanstaande zaterdag bekijken en beluisteren via Facebook. “Dit lijkt me een gepast afscheidsfeest voor een plek waar velen gehecht aan zijn”, klinkt het.
 1. Vrouw valt tot drie keer toe terwijl ze haar hond probeert te bedaren
  Play

  Vrouw valt tot drie keer toe terwijl ze haar hond probeert te bedaren

 2. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen