Jos stopt met zijn horecazaak.
Volledig scherm
Jos stopt met zijn horecazaak. © Bollen

DJ Jos stopt met brasserie Invivo: “Ik heb het te druk met de tour van Sam Gooris”

Drie jaar geleden opende Jos Thijs, beter gekend als DJ Jos, samen met zijn vrouw Daisy brasserie Invivo in de Stationsstraat. Maar de zaak wordt eind juli overgelaten. “Ik heb het veel te druk met Sam Gooris”, zegt Jos, die de techniek verzorgt voor deze Vlaamse artiest. “Sam wordt meer dan ooit geboekt.”

 1. Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappelschillen eten en werkte er tien jaar gratis”
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat op zolder boven kapsalon getuigt: “Ik kreeg slaag, moest aardappel­schil­len eten en werkte er tien jaar gratis”

  Tien jaar zag ze geen cent voor al het werk dat ze als ‘stagiaire’ in het kapsalon en in het huishouden verrichtte bij het getrouwde koppel in het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit. Er vielen slagen als ze niet luisterde en ze belandde gevangen op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. “Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe is het zover kunnen komen?
 2. Gemeenteraad Sint-Truiden geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoerplan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaanbod voor Haspengouw komt”

  Gemeente­raad Sint-Trui­den geeft gunstig advies voor Openbaar Vervoer­plan 2021: “Op voorwaarde dat er beter treinaan­bod voor Haspengouw komt”

  De gemeenteraad van Sint-Truiden heeft maandagavond gunstig advies gegeven voor het Openbaar Vervoerplan 2021. De stad doet dat wel enkel op voorwaarde dat er rekening wordt gehouden met een beter aanbod aan treinverbindingen in de regio Haspengouw. Verder vraagt het bestuur een kernnetlijn kwalificatie voor de buslijn tussen Landen en Sint-Truiden in een halfuur-frequentie, alsook een reguliere lijnverbinding met Heers.
 1. Fietser lichtgewond overgebracht naar ziekenhuis

  Fietser lichtge­wond overge­bracht naar ziekenhuis

  Op de Edward Robeynslaan ter hoogte van de Wijngaardstraat in Diest gebeurde donderdag rond 16.15 uur een aanrijding tussen twee personenwagens. Een 21-jarige man uit Diest dwarste op zijn fiets tegen grote snelheid de rijbaan over de oversteekplaats voor fietsers. Een 59-jarige vrouw uit Linter werd verrast en kon niet tijdig meer stoppen. De fietser botste tegen de linkerzijde van de wagen en kwam te val. Hij werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
 2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 3. Landen kant zich tegen plannen voor snelwegparking voor vrachttransport: “De transmigrantenproblematiek zal alleen maar groter worden”

  Landen kant zich tegen plannen voor snelwegpar­king voor vracht­trans­port: “De transmi­gran­ten­pro­ble­ma­tiek zal alleen maar groter worden”

  Landen wil de transmigrantenproblematiek aanpakken op haar grondgebied. Sinds het najaar van 2017 wordt de stad geconfronteerd met een toename van transmigranten, een gevolg van de ideale ligging van de NMBS-stations Landen en Ezemaal ten opzichte van de E40-snelwegparkings. Dat het Agentschap Wegen en Verkeer nu de parking langs de E40 in Walshoutem wil ombouwen tot snelwegparking voor vrachtwagen stuit op veel verzet.