Een van de attracties is een golfslagbad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de attracties is een golfslagbad. © Photo News

Dit is het dan: waterpretpark Plopsaqua Landen-Hannuit eindelijk volledig open

LandenVandaag heeft Plopsaqua Landen-Hanuit eindelijk het volledige complex opengesteld voor het publiek. Vorig jaar in december opende het waterpark slechts gedeeltelijk omwille van veiligheidsmaatregelen. De inhuldiging kon alvast rekenen op aandacht vanuit zowel het Vlaamse als het Waalse gewest, want het park ligt pal op de taalgrens.

 1. Alain Peetermans en Zepperen-Brustem starten laatste fase van de voorbereiding: “Constante prestaties neerzetten om zo hoog mogelijk te finishen”
  Voetbal eerste provinciale

  Alain Peetermans en Zepperen-Brustem starten laatste fase van de voorberei­ding: “Constante prestaties neerzetten om zo hoog mogelijk te finishen”

  Wanneer we bij de trainers in eerste provinciale informeerden naar mogelijke titelkandidaten, werd Zepperen-Brustem veelvuldig genoemd. Trainer Alain Peetermans wil die favorietenrol zeker niet ontkennen, maar schuift zelf Schoonbeek-Beverst en Torpedo Hasselt naar voor als de te kloppen ploegen. “Op papier hebben we een team dat in de top vijf kan meedraaien”, zegt Peetermans. “We hebben in het tussenseizoen de groep in de breedte aangevuld en komen sterker voor de dag dan vorig jaar. Maar een titel of promotie krijg je niet op bestelling.”
 1. Gete valt niet te bedwingen
  Landen

  Gete valt niet te bedwingen

  Ook Landen kreeg het vandaag hard te verduren door de hevige regenval. Maar niet enkel de regen van vanochtend, maar ook de hoge waterstand van de Gete deed inwoners vrezen voor waterellende. Helaas werd hun vrees waarheid en in de loop van de dag trad de Gete uit haar oevers. Bewoners van de Eeuwfeeststraat, Broekstraat en Getestraat kwamen - opnieuw - onder water te staan. Voor de derde keer al op korte tijd. Ook de ‘vaderlanders’ waren niet tegen het stijgende water opgewassen. De brandweer plaatste wel wat pompen om (nog meer) water uit woningen te houden, al was het eerder dweilen met de kraan open.
 2. 18 en nog niet gevaccineerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J-prik in de vaccinatiecentra van Tienen en Landen
  Tienen/Landen/Boutersem/Glabbeek/Kortenaken/Hoegaarden/Linter/Zoutleeuw/Geetbets

  18 en nog niet gevacci­neerd ? Morgen kan je zonder afspraak terecht voor een eenmalige J&J-prik in de vaccinatie­cen­tra van Tienen en Landen

  Heb jij jouw afspraak voor vaccinatie gemist of geweigerd, maar wil je nu toch graag snel én met slechts 1 prik gevaccineerd worden? Kom dan naar de inloopmomenten J&J van de vaccinatiecentra in Tienen en Landen. Je mag vrij langskomen of je kan je prik reserveren.